Voi sunteți de acord cu căsătoria între persoane de același sex? Vezi ce au semnat apahidenii duminică la biserică

Mult discutata problemă a căsătoriei între persoanele de același sex a ajuns și la Apahida. Duminică, după liturghie, preotul Ioan Iacob Diț le-a explicat credincioșilor prezenți că se adună semnături pentru modificare Constituției României, în sensul de a se stipula concret că familia este compusă din soț și soție, sau mai pe românește între un bărbat și femeie. ”Familia creștină este între bărbat și femeie. În prezent, în Constituție se prevede că familia este compusă din doi soți, ceea ce este înterpretabil”, le-a spus preotul Diț, celor prezenți.

Familia-de-pareja-gay

Preotul Diț a declarat pentru ziardeapahida.ro că inițiativa nu îi aparține. ”Nu este o iniţiativă a mea, personală. Nu este nici o iniţiativă a Bisericii Ortodoxe Române. Este o iniţiativă a unei instituţii libere românesti pe care o susţinem. Eu personal, ca membru al Bisericii Ortodoxe Române nu mă implic decât în a spune oamenilor adevărul din punct de vedere al doctrinei ortodoxe. Pentru noi, căsătoria este între bărbat şi femeie”, a declarat preotul paroh Diţ.

Pentru prima dată această problemă a fost ridicată de IPS Ioan, mitropolitul Banatului care, în Pastorala de Crăciun, le-a spus credincioşilor că trebuie să îi ajute pe cei care stîrng semnături pentru modificarea Constiuţiei. ”Este o iniţiaţivă civică pe care fraţii noştri care iubesc familia creştină ar dori să le-o prezinte celor care conduc destinele acestui neam şi să scrie acolo în Constituţie că familia creştină are la bază codul familiei din Sfânta Scriptură – familia este tocmită după rânduiala lui Dumnezeu – bărbat şi femeie. De aceea, dacă veţi găsi tineri studenţi care o să vă roage să semnaţi, vă îndemn cu încredere pentru că, dacă nu mă înşel, nu ştiu dacă nu săptămâna trecută, nu ştiu dacă nu Grecia, a fost îngenuncheată în sensul acesta. Suntem un popor cu mult mai mulţi credincioşi şi de aceea să-L rugăm pe Dumnezeu să păzească familia binecuvântată în faţa sfântului altar al neamului nostru. Aici aţi venit frăţiile voastre şi părinţii domniilor voastre – bărbat şi femeie”, a spus ÎPS Ioan, credincioşilor.

5 thoughts on “Voi sunteți de acord cu căsătoria între persoane de același sex? Vezi ce au semnat apahidenii duminică la biserică

 1. Ar fi foarte frumos daca ar abandona biserica politica de intoleranta de care da dovada de mult prea mult timp si care o propaga cu mare religiozitate.

  Intr-adevar, in vechiul testament sunt pedepsite actele de sodomie, dar daca ar fi sa ne luam dupa ce e pedepsit in vechiul testament atunci nu s-ar mai practica fotbalul (interzis in Levitic 19:27), nu ar fi permis sa purtam haine din poliester sau amestec de textile (Levitic 19:19), sau sa purtam aur (Timotei 2:9).

  Haideti sa incercam sa traim dupa cum ne-a invatat Iisus, sa ne iubim aproapele, si sa ii acordam acelasi drept de care ne bucuram si noi. Dreptul de a te casatori cu persoana iubita.

  Like

 2. Cristi si tuturor care citesc pe aici,

  ceea ce fac confesiunile religioase din Romania, adunand semnaturi impotriva popnarilor este de fapt un lucru firesc pentru Normalitate. O societate sanatoasa e cladita pe principii sanatoase. A fi tolerant nu inseamna sa fi de acord cu casatoria intre persoane de acelasi sex, toleranta inseamna ca stii de iei si ii lasi sa-si traiasca boala in intimitate, ca si oamenii normali se iubesc tot in intimitate.
  A fi de acord cu casatoria astora inseamna sa destabilizezi intregul sistem de valori pe care functionam de sute de ani, au fost astfel de commportamente si in vechime, iar societatea le-a tratat ca atare, cu toleranta considerandu-le anormale.
  Toleranta in Anglia inseamna: sa inveti copiii ca familia nu este neaparat formata din mama si tata, pot fi doua mame sau doi tati, urmatorul pas dupa putin timp a fost sa interzica educatorilor la gradinita sa mai cuvinte precum mama si tata … ca sa nu-i jigneasca pe copiii care au doua mame sau doi tati!!! – NU CRED CA ASTA NE DORIM?
  Toleranta in Anglia i-a facut pe prostii de coordonatori de scoli sa nu mai de-a copiilor sandwich-uri cu carne de porc, sa nu-i jigneasca pe copii de arabi!!! ASTA NE DORIM?
  Atentie mare la cum ne pastram demnitatea si stilul de viata, pentru ca in momentul in care minoritatile astea, gen poponarii sau musulmanii, au drepturi mai multe decat majoritatea … am pierdut lupta! Asa ca SEMNATURA este pentru NORMALITATE, daca poponarii se vor casatori si vor adopta copii (asta poate fi foarte traumatizant pentru un copil, iar tinand cont ca la baza bolii poponarilor stau tot traume) acum e momentul sa ne aparam… razboaiele sunt multe si de multe feluri, acesta e unul din tre fetele razboiului!

  Like

  1. Catalin, si tuturor celor care gandesc asemenea tie, daca tu consideri asta o boala, sa sti ca e prezenta peste tot in natura, la majoritatea speciilor. anormala e reactia de a respinge sau a desconsidera persoanele homosexuale. De acord, nu trebuie sa aiba minoritatile mai multe drepturi decat majoritatea. Trebuie sa aiba drepturi EGALE cu majoritatea – in cazul asta – dreptul de a se casatori, dreptul de a adopta.

   Nu stiu daca e mai traumatizant pentru copilul adoptat sa fie crescut intr-o familie iubitoare de homosexuali, decat sa creasca in orfelinat, sau in plasament, sau chiar si intr-o familie “normala” unde sa fie neglijat, sau chiar abuzat (avem destule cazuri in Romania). Traumatizant poate fi pentru acel copil sa cand iasa in societate si sa intalneasca un membru al majoritatii netolerante – care il va ataca – verbal sau fizic.

   Intr-adevar, este un razboi de luptat – razboiul impotriva prejudecatilor, impotriva bigotismului si a urei nefondate.

   Like

  2. Catalin, tu te faci ca citesti, nu citesti. Cristi a scris clar, dar tu te faci ca nu intelegi. Iei doar ce-ti convine. A scris clar ca in vechiul testament sunt multe condamnate, inclusiv adulterul, mancarea de porc, avortul, sexul oral etc. Majoritatea nu le vede pe astea, fiindca este mai usor sa lupti cu o minoritate, deja vulnerabila. Esti intr-o eroare teribila. Eu am stat in Anglia doi ani, in interes de serviciu. Nu obliga nimeni pe nimeni sa nu spuna mama sau tata. Nu am auzit de asa ceva. Sunt inventii sau exagerari ale crestinilor habotnici. Dupa cuvantul pe care-l folosesti, poponari, se vede clar cata iubire de aproapele ai tu. In comentariul tau nu se simt decat dispret, ura si o frica teribila sa nu vina apocalipsa. Stai linistit, in toate tarile in care casatoriile au fost legalizate, soarele a rasarit din nou, oamenii au intemeiat familii traditionale in continuare, copii s-au nascut in fiecare zi. Demnitatea?! Ce demnitate are Romania?:))

   Like

 3. Mariusica si Cristinel, se pare ca aveti o mare problema! posibil ca Biserica voastra v-a spus sa cititi un pic diferit lucrurile… sexul oral, carnea de porc, adulterul intr-o parte si poponarismul in alta parte!!! da FRATILOR tot in Vechiul Testament doua localitati au fost nimicite fiindca … printre altele aveau si practici poponare! e asa? eu n-am spus sa-i nimicim, dar sa nu le dam drepturi, care ne vor face sa rescriem toate cartile de BILOGIE, ZOOLOGIE SI ANATOMIE e anormal, normalitatea e una singura, in rest is astia! Sa-i lasam sa-si traiasca “pacatul” in continuare. Daca nu vor tratament asta e da sa nu iasa in evidenta, ca sunt, printre altele minoritate! deci sa ne intelegem corect! isi vad de viata, de relatiile lor in promiscuitate! e respect pentru MAJORIATE. Asta e DEMNITATEA ROMANIEI! CU CE CANTAR CANTARITI VOI? CE E MAI BINE SA FII ENGLEZ, SAU NORMAL?

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s