Mâine are loc proba interviului pentru funcția de director adjunct la Școala din Apahida. Vrem un concurs corect!!!

Concursul pentru funcția de director adjunct la Școala ”Ștefan Pascu” din Apahida stârnește din nou reacții.

Din surse oficiale am aflat că un anumit candidat este dorit de către conducerea comunei, chiar dacă acesta a luat nota șapte la examenul scris, și asta după ce în trecut, la concursul pentru funcția de director a luat un pic peste nota cinci, fiind descalificat.

Sursele noastre ne informează că la concursul pentru funcția de director adjunct s-au înscris mai mulți canditați. Cea mai mare notă, nouă, ar fi fost luată de un candidat din afara comunei Apahida.

Al doilea candidat este actualul director adjunct interimar, al Școlii ”Ștefan Pascu” care a obținut nota 7, care îi permite accederea la etapa interviului.

Cu popa în frunte la comisia de interviu

Cea mai dificilă pare proba interviului. Din cei cinci membrii, trei sunt numiți din partea Școlii ”Ștefan Pascu” și de către Consiliul Local Apahida.

Din partea școlii în comisia de examen sunt învățătoarea Corina Șchiop și preotul profesor de religie Sorin Trâncă. Cei doi sunt localnici și colegi vechi cu directorul adjunct interimar.

Al treilea membru din comisia de concurs este consilierul local PNL, Simion Florian. Acesta este soțul fostei directoare a Școlii ”Ștefan Pascu” din Apahida, Aurora Florian, cu care actualul director adjunct interimar a făcut echipă timp de mai mulți ani în conducerea școlii.

Oamenii vor un concurs corect

Localnicii doresc ca acest concurs să fie unul real și corect. Oamenii spun că își doresc ca școala din comuna Apahida, unde învață câteva sute de elevi, să fie una performantă astfel încât să nu mai fie obligați să își ducă copiii să învețe la școlile din Cluj.

”Cum să facem ceva pentru noi ca și comună dacă tot timpul vor exista suspiciuni în legătură cu aceste concursuri organizate. Așa a fost și la concursul pentru funcția de director general al școlii. Totul era aranjat ca actualul director să își rupă gâtul. Nu a fost să fie deoarece voi, presa, ați intrat pe fir și ați făcut totul public. Și acum vrem un concurs corect, fără jocuri de culise și notări artificiale”, ne-a declarat o localnică.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s