Fără blocuri între case. Președintele USR Apahida, Maria Rodilă cere dezbateri transparente pentru noul PUG al comunei

Dezbaterea publică a noului Plan de Urbanism General al comunei Apahida a fost una dezamăgitoare.

Concluzia îi aparține președintelui USR Apahida, Maria Rodilă care a cerut o dezbatere serioasă. De asemenea, Maria Rodilă a mai cerut ca aceste întâlniri cu cetățenii să aibă loc la ore și zile accesibile locuitorilor comunei Apahida.

”Noul PUG va seta direcțiile de dezvoltare urbană a comunei în viitorii 10-15 ani și totuși primăria Apahida a organizat doar două dezbateri publice și acestea la ore imposibile pentru publicul larg. Parcă dinadins și în batjocură au fost programate astfel încât să fie cât mai puțin accesibile. Ambele în mijloc de săptămână (18.11.21 și 25.11.21), la amiază (orele 14.00), când oamenii sunt la serviciu”, a scris Maria Rodilă pe facebook.

Liderul grupului de consilieri locali ai USR a mai scris că autoritățile locale de la Primăria Apahida nu și-au dat interesul de a organiza o dezbatere online, pentru cei care nu se pot deplasa la ședințele cu prezență fizică.

”Nu îmi dai seama dacă este vorba de rea voință sau pur și simplu dezinteres, blazare, incompetență. Și, da sunt supărată pentru că un subiect de un așa mare impact pentru comunitatea locală, în așa vremuri de presiune a dezvoltării urbanistice este marginalizat și nu i se acordă atenția cuvenită. La cea de-a doua și ultima dezbatere publică, singurele întrebări au fost generate de proprietari de terenuri care erau interesați de introducerea de noi suprafețe în intravilan. Deci interese particulare și nu generale. Ca urmare solicit, în calitate de consilier local al primăriei Apahida, organizarea unor dezbateri publice reale, transparente care să asigure realmente accesibilitatea publicului interesat”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s