Președintele USR Apahida a participat la manifestarea de Ziua Națională

La Apahida s-a desfășurat în cursul zilei de azi o manifestrae restrânsă, prelejuită de Ziua Națională a României. Ca urmare a normelor antipandemie la manifestăre au participat un număr redus de persoane.

La manifestările ocazionate de acest eveniment a fost prezentă și Maria Rodilă, președintele USR Apahida. Aceasta a transmis un mesaj de cinstire a memoriei eroilor români care și-au pierdut viața pe fronturile din primul război mondial, pentru un ideal sacru, România Mare.

Mulți dintre acești eroi sunt din Apahida și localitățile aferente, Sânnicoară, Dezmir sau Pata. Numele acestor eroi stau scrise la loc de cinste pe monumentele eroilor din fiecare localitate.

”Ziua de 1 Decembrie este ziua tuturor românilor. Este și ziua reîntregirii neamului românesc, ziua în care românii din Transilvania au votat pentru unirea Transilvania cu Regatul României. Pentru mine, ziua de 1 Decembrie este și o zi specială, o zi de sfioasă aducere aminte a celor care au luptat și au murit pentru acest ideal. Numele lor sunt trecute și pe monumentul din Apahida. Cinste eroilor neamului românesc”, a spus Maria Rodilă.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s