Apahida are un nou viceprimar! Deși a sperat până în ultima clipă, Ligia Pop a rămas pe tușă! Acum așteaptă o sinecură politică!

Consiliul Local Apahida, întrunit în ședință publică în cursul zilei de azi, joi, 10 decembrie 2020, a votat un nou viceprimar în persoana lui Cristina Belce, de la PNL.

La alegerile pentru funcția de viceprimar, care a fost ales din rândul consilierilor locali în funcție, a candidat și Maria Rodilă de la USR, dar aceasta a luat doar trei voturi, toate de la USR.

Potrivit unor surse din cadrul PNL Cluj, cei de la PNL au cerut și obținut sprijinul politic al celor șase consilieri locali de la PSD, și au dat la schimb sprijinul lui Alin Tișe, zis și ”Tișe șapte blocuri”, sprijin care se referă la viitoare alocări bugetare care vor veni de la Consiliul Județean Cluj.

Marele perdant al acestor alegeri a fost Ligia Pop, nimeni alta decât șefa PNL Apahida, și candidat la alegerile locale din Apahida, pe care le-a pierdut la mustață.

După alegerile locale, Ligia Pop a făcut mari eforturi pentru a ajunge viceprimar la Apahida dar s-a izbit de refuzul categoric al primarului ales Grigore Fati. Potrivit unor surse politice demne de toată încrederea, Ligia Pop a apelat chiar și la spriinul lui Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, poreclit și „Tișe, șapte blocuri”, după ce construiește mai multe blocuri în zona cartierului Zorilor, din Cluj Napoaca, pentru a face presiuni asupra primarului Fati, ca să accepte nominalizarea.

Scandal în PNL

În fața refuzului categoric, Ligia Pop a fost confruntată și cu membrii de partid, care la o ședință oficială i-au spus să nu confunde persoana ei cu interesele partidului, care sunt mai presus. Sursele ziardeapahida.ro mai spun că discuțiile au fost tensionate și că Ligia Pop a insistat până în ultima clipă, până când a văzut că nu mai are sprijin.

Primarul din Apahida, Grigore Fati a declarat că nu a acceptat ca Ligia Pop să fie viceprimar deoarece este o persoană conflictuală.

“Doamna Ligia Pop este conflictuală, nu se poate lucra cu dânsa. Ne-am întâlnit, i-am spus punctul mei de vedere, l-am comunicat și șefilor PNL de la Cluj. Sunt de acord să pun pe altcineva din partid, sunt trei consilieri cu care s-ar putea discuta. Doamna Maria Rodilă, de la USR Plus, mi se pare peste Ligia Pop ca valoare. Mie nu îmi place USR-ul deloc. Dar cei de aici sunt diferiți de cei de sus, cu doamna Rodilă s-ar putea discuta. Eu nu vreau alianță, pot gestiona și un Consiliu Local potrivnic. Le dau bugetul și programul de investiții; nu le place un proiect, să pună altul și să mute banii”, a spus Grigore Fati.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s