Electrica Transilvania Nord nu știe cum apar penele de curent din Apahida! Răspunsul halucinant arată harababura din interiorul companiei

Cei de la Electrica susțin că penele de curent care îi exasperează pe locuitorii comunei Apahida, cu satele aferente, sunt simple ”evenimente care sunt de natură accidentală”.

Aceste pene de curent ”accidentale” au loc la Apahida, de câteva ori pe zi, și durează de mai bine de un an, ceea ce poate duce la defecțiunea aparatelor electrice sau a centralelor termice care se alimentează cu energie electrică.

Ziar de Apahida a cerut la Electrica un punct de vedere în legătură cu situația care devine încet, încet, de nesuportat. În acest răspuns, cei de la Electrica susțin că nu știu de ce au loc aceste pene de curent.

”Întreruperile de scurtă durată în alimentarea cu energie electrică din localitățile Apahida și Sânnicoară sunt de natuiră accidentală și au fost provocate de de evenimente trecătoare în instalațiile de distribuție. Cauza acestora nu poate fi stabilită cu certitudine, însă fenomenele atmosferice sau vegetația care atinge liniile electrice sunt factori care ar putea provoca aceste întreruperi trecătoare”, susțin cei de la Electrica.

Mai mult, mai spune furnizorul de energie electrică ”echipele de intervenție ale SDEE Transilvania Nord – Sucursala Cluj Napoca au inițiat acțiuni de control pe linia Jucu – Apahida, încă din data de 27.11.2020 și continuă inspectarea instalațiilor pentru a identifica și remedia defecțiunile, iar în data de 9.12.2020 este programată o lucrare de toaletare a vegetației în localitatea Sânnicoara”.

Potrivit unor surse demne de încredere din interiorul companiei, desele pene de curent se datorează faptului că cei de la Electrica refuză să facă investiții în echipamentele învechite, care datează din anii 1980, și care nu mai pot să facă față extinderii accelerate a comunei, și implicit a consumatorilor, care s-a petrecut în ultimii ani.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s