Aventurile unei nopți electorale de infarct! Grigore Fati este primarul comunei Apahida pentru următorii patru ani!

”Buturuga mică răstoarnă carul mare”, este un proverb care se aplică foarte bine pentru a descrie alegeri electorale din Apahida.

Duminică seara, după ce s-a spus ”stop vot” a început numărătoarea voturilor din secțiile de votate arondate comunei noastre. După prima oră, Ligia Pop conducea ”foarte strâns”, în fața lui Fati cu aproximativ 96 de voturi.

Potrivit unor surse electorale la Dezmir, comisia electorală nu a numărat voturile din urna mobilă care erau în jur de 11 și care erau pentru Fati. Așa se face că cifra de voturi în avans pentru Ligia Pop, în realitate, era de 85 de voturi.

La un moment dat, toată lumea aștepta secțiile de la Pata dar nimeni nu mai spera în minuni, mai ales că la Secția de la Sânnicoară, Grigore Fati a pierdut alegerile în fața lui Ligia Pop, satul fiind considerat un fief al actualului primar.

Așa se face că la final, toată lumea aștepta cu disperare voturile de la Pata, care nu veneau, și asta pentru că președinta de acolo a început cu număratul voturilor pentru Consiliul Județean Cluj.

Vestea mult așteptată a venit în jurul orei 12.45, de la Pata, unde Fati conduce cu 116 voturi în fața candidatului PNL Ligia Pop, cu un total în față de 31 de voturi, fiind ales primarul comunei.

Ce a urmat din partea PNL și a Ligiei Pop a fost un turneu între Pata, Dezmir și Apahida. Candidatul liberal a mers, într-o disperare, la Pata, unde a fost de față la renumărarea voturilor, cifra fiind aceeași ca și cea trecută în procesul verbal. Apoi a mers la Dezmir, unde i s-a părut că ceva nu a fost în regulă. Din nou a ajuns la concluzia că voturile au fost corect numărate.

De la Dezmir, Ligia Pop a mers din nou la Apahida, unde din nou a avut ceva bănuieli, la una dintre cele patru secții de votare, și unde din nou lucrurile au fost în regulă.

În final, spun surse politice, în jurul orei 4.00 dimineața, Ligia Pop a mers la Grigore Fati, și l-a felicitat pentru victorie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s