Călin Păcurar a anunțat că se retrage din viața politică! Ligia Pop susține că a câștigat tot!

Președintele Partidului Mișcarea Populară, filiala Apahida, Călin Păcurar a declarat că se va retrage din viața politică, după votul de duminică.

Păcurar spune că partidul pe care îl conduce a câștigat un mandat de consilier local, care îi va fi atribuit lui Viorel Nacu, candidatul de pe locul doi, pe listele PMP, la Consiliul Local Apahida. ”A venit vremea să mă retrag. A fost de ajuns. Am luat un partid de la zero, PMP, cu un singur membru, și l-am adus în Consiliul Local Apahida. Am fost votat de 500 de apahideni, cărora le mulțumesc din suflet. Asta înseamnă că am notorietate foarte bună, în condițiile în care partidul nu stătea foarte bine în sondaje.”, a spus Călin Păcurar.

Președintele PMP a mai precizat că este mâhnit de faptul că dreapta politică nu a fost unită la Apahida, și dă vina pe PNL, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj și pe Ligia Pop, candidatul PNL, la funcția de primar al comunei Apahida, care este marele perdant al alegerilor de duminică.

”Totul a fost un joc făcut în biroul lui Alin Tișe care, în februarie 2020, mi-a impus ca și candidat din partea PNL, pe Grigore Fati. Eu am spus atunci că nu fac jocuri politice și că PNL Apahida va avea un propriu candidat în persoana mea. La un moment dat, cu puțin timp înante de alegerile locale, de la Cluj a fost impusă ca și candidat Ligia Pop, care a acum a pierdut alegerile. Dacă eu eram candidatul PNL, sunt convins că îl băteam la scor pe Grigore Fati”, susține Păcurar.

Întrebat dacă Ligia Pop ar trebui să demisioneze din funcția de coordonator al PNL Apahida, după eșecul suferit în alegeri, și pentru că nu a știut să coaguleze dreapta politică, să poarte discuții pentru alianțe politice, Călin Păcurar a declarat că acest lucru trebuia să se întâmple la scurt timp după ce și-a felicitat contracandidatul, pe Grigore Fati. ”Dacă eu eram în locul domniei sale, eu demisionam rapid. Dar după cum o cunosc acest lucru nu se va întâmpla niciodată. Nici nu cred că va recunoaște că a pierdut”, a mai spus Păcurar.

În prezent, PMP Apahida a depus contestație la Biroul Electoral Județean Cluj, deoarece un post de consilier local a fost atribuit celor de la USR, în condiția în care i se cuvenea.

Ligia Pop a declarat pentru ziardeapahida.ro că a câștigat la scor alegerile din Apahida. O simplă analiză politică arată că PNL a câștigat în plus, de la ultimele alegeri locale, din 2016, când îl avea ca președinte pe Călin Păcurar, un singur consilier local.

Cu șapte consilieri locali în Consiliul Local Apahida, PNL riscă să rămână în minoritate politică, deoarece nu are voturile necesare pentru a face jocul politic, majoritatea fiind de nouă voturi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s