Candidatul liberal pentru Apahida se laudă pe facebook că este susținută de un celebru recidivist

Vineri seara, în jurul orei 21.30, pe pagina de facebook Ligia Pop a apărut un anunț de promovare, prin care candidatul PNL Apahida, pentru funcția de primar, se lăuda că este susținută de Daniel Lăcătuș. ”Mulțumesc Daniel Lăcătuș pentru susținere si pentru încredere!”, îi scrie Ligia Pop, lui Lăcătuș.

Pentru cine nu știe, Daniel Lăcătuș, pe numele lui complet Daniel Gavril Lăcătuș este un celebru recidivist, condamnat pentru înșelăciune.

Revenind, pe un video, postat pe pagina de facebook a candidatului liberal, Lăcătuș îi îndeamnă pe apahideni să voteze Ligia Pop. ”Sunt convins că veți vota pe 27.09.2020. Un om simplu,un profesionist în administrația locală și județeană în persoana doamnei Ligia Pop, candidată la primăria Apahida din partea PNL, și pe de altă parte echipa domniei sale la Consiliu local al comunei Apahida! Doamne ajută!!!”, spune Lăcătuș, în cadrul aceluiași videoclip electoral. Este foarte clar că Ligia Pop este disperată, din punc de vedere electorală, și face gafe după gafe, fără să se gândească la consecințele electorale.

La comentarii, celebru Simion Florian, candidat pe locul doi pe lista de consilieri locali din Apahida, propusă de PNL, s-a grăbit să îl felicite pe Daniel. ”Mulțumim mult, Daniel. Doamne ajută. Ești un om special și meriți toată aprecierea și considerația noastră”, a scris Simion Florian.

Dar cine este celebrul Daniel Gavril Mureșan? Trebuie spus că în 2011, Direcția Generală Anticorupție a propus arestarea lui pentru înșelăciune și trafic de influență. A fost arestat și ulterior a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare.

”Gavril Daniel Lăcătuş este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, care îl acuză de şapte infracţiuni de trafic de influenţă, se arată într-un comunicat de joi al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Din probele administrate până în prezent anchetatorii au stabilit că Gavril Daniel Lăcătuş, atât singur, cât şi cu ajutorul unui complice, a cerut şi a primit diferite sume de bani (pe care îi pretindea sub formă de împrumut) sau alte foloase de la mai mulţi denunţători, cărora le spunea că are influenţă asupra unor persoane cu drept de decizie în diferite domenii. Astfel, în schimbul banilor, Lăcătuş le-a spus că intervine pe lângă persoane cu drept de decizie de la Prefectura Judeţului Cluj, Casa Judeţeană de Pensii Cluj, Primăria Cluj-Napoca sau alte instituţii, astfel încât solicitările cumpărătorilor de influenţă să fie soluţionate favorabil. Procurorii Parchetului Tribunalului Cluj au pus în mişcare acţiunea penală şi au propus Tribunalului Cluj arestarea preventivă a lui Gavril Daniel Lăcătuş. Magistraţii Tribunalului Cluj au admis propunerea şi au dispus arestarea preventivă a lui Lăcătuş pe o perioadă de 30 de zile. Cauza este instrumentată cu sprijinul operativ al lucrătorilor Direcţiei Generale Anticorupţie”, scria presa vremii, în anul 2011.

După ce a ieșit din penitenciar, Lăcătuș a stat liniștit o vreme, după care s-a apucat din nou să facă prostii. Acum, pe rolul Judecătoriei Cluj Napoca se află un dosar în care susținătorul Ligiei Pop, este judecat pentru mărturie mincinoasă.

Noi sperăm să nu dea aceeași mărturie mincinoasă și pentru apahideni, pe care îi îndeamnă să o voteze pe Ligia Pop.

Rugam staff-ul de campanie să nu șteargă mesajulde promovare și nici imaginile prezentate pe facebook.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s