Cine ești tu Maria Rodilă? ”Eu nu sunt propteaua nimănui. Am fost căutată să vând partidul”! Partea a 2-a

Maria Rodilă, candidatul USR Apahida, pentru funcția de primar, a declarat în cadrul unui interviu față în față, așa cum se practică în jurnalismul adevărat, că a fost căutată de Ligia Pop, candidatul PNL Apahida, și de alți soli de pace, tot dinspre PNL, cu solicitarea de a vinde USR. Cum s-au derulat tratativele respinse de USR, puteți citi mai jos!

Contracandidata dvs. de la PNL, Ligia Pop a venit, la începutul campaniei electorale, cu o mare minciună, din care rezulta că Apahida a primit de la Consiliul Județean Cluj, 31 de milioane de lei noi, pentru canalizare și alte lucrări de aducțiune de apă! La dezbatere ați atins acest aspect.

Sunt unele proiecte europene în care sunt implicată. Și în acest mare proiect fac parte din echipa de implementare, deci știu ce vă zic. La dezbatere a fost o reacție de moment, când am auzit-o pe Ligia Pop ce spune despre un proiect, în care eu sunt implicată, și știam că nu e adevărat. Deci asta m-a frapat. Finanțatorul nu este în niciun caz Consiliul Județean Cluj. La proiectele de genul ăsta, un mega proiect, a fost ambiția cuiva pe două județe. Consiliul Județean Cluj care este acționar la Compania de Apă, nu are niciun fel de atribuții. Ba are, una, cu care ne-au împiedicat, pentru că pe Sălaj, autorizațiile de construire s-au dat foarte repede. Ei bine, în grădină la domnul Tișe (președintele Consiliului Județean Cluj – n.n.), foarte greu merg lucrurile, mai adă o hârtie, mersul birocratic este greoi. Beneficiar este Compania de Apă Someș și nu comuna Apahida.

Pe scurt, cine finanțează acest proiect! Ca să fie clar pentru toată lumea. Și să se vadă că Ligia Pop minte pe față, când stă de vorbă cu oamenii din comună!

Pe scurt, Uniunea Europeană. Știu despre implicarea Companiei de Apă. De asta am și reacționat. Este de fapt proiectul Companiei de Apă Someș, care își plătește consultanții. A făcut licitația pentru a alege consultanții și pentru a scrie proiectul, pentru a obține finanțarea. Și tot Compania de Apă își face licitația de execuție pe lucrări.

Ați fost acuzată că ați făcut un pact cu PSD. Am văzut că ați și reacționat pe pagina dvs de facebook!

Am vrut ca de la mine să vină o negare. Să vină declarația oficială. Nu sunt un candidat de paie. Nu am venit aici să fiu propteaua PNL și PSD. Sunt de sine stătător. Vrem să ne dezvoltăm pe mai departe. Nu suntem de conjunctură și după alegerile astea să nu mai auziți de USR Apahida. Am o echipă fantastică. Nu a fost nicio înțelegere cu PSD, nu văd cum și nici ce ar avea ce să-mi ofere.

Dar acuzația vine de la fostul președinte al USR Apahida, Florean, care la un moment dat nega cu tărie, într-un ziar național, Evenimentul Zilei, că este președintele acestei filiale!

Ce să comentez? Că e opinia lui? Că își dau ei filme? Nu am avut nicio înțelegere cu nimeni!

Cei de la PNL Apahida, sunt cam disperați și atacă la persoană spunând că aveți oameni, în echipa dvs, care nu au liceul, dar de fapt respectivul candidat e un om foarte harnic!

Dar trebuie să avem diplome cumpărate? Ne validăm oare printr-o hârtie? Să vă spun câte diplome am eu, să vă spun că am recomandări semnate de primarul Emil Boc sau de primarul Robu de la Timișoara. Sunt eu mai lucitoare? Mi s-a părut atât de irelevantă întrebarea aia, de nu poți să zici nimic. În Apahida sunt oameni care au școală și care nu au școală, și toți trăim aici, și trebuie să trăim bine aici. Mi s-a părut de joasă speță toată chestiunea. Totul a pornit de la dezbatere. Întrebările de la dezbatere au fost simple. Primarul Fati este un oponent de care trebuie să ți cont, oratoric vorbind. Dacă se uită cineva mai atent, la întrebarea mea cea mai importantă, cu Dezmir, primarul a ocolit răspunsul.

Politic cum vedeți lucrurile în Apahida! Pare că sunt doua familii care se luptă tot timpul!

Da, unii cu alții. Ori le mai amestecăm în malaxor și le mai distribuim în altă parte. De aceea nu am fost și nu voi propteaua nimănui, nici a PSD și nici a unui PNL, fracturat și rearanjat. Apropo de unirea dreptei în Apahida. Care dreaptă? Nu există așa ceva. Tu Alin Tișe (președintele Consiliului Județean Cluj -n.n.), cumperi 20 de primari de la PSD și îi duci la PNL, și vii să spui despre unirea dreptei. De aceea m-am implicat în politică, să nu sprijin pe nimeni.

Au fost încercări de predare a USR, în brațele celor de la PNL. Fostul candidat la Consiliul Local de pe Sânnicoară a forțat acest lucru, și apoi a ales să plece cu coada între picioare. Ligia Pop și PNL a încercat să vă preseze, și dvs ați refuzat categoric! Au fost presiuni mari asupra dvs?

Au venit ba unul, ba altul să ne sugereze această unire a dreptei, și ce anume am fi avut noi de câștigat din asta din toată problema asta. Am discutat în cadrul echipei lărgite a USR. Erau la nivelul de genul lasă ca dacă ajungem acolo, vă dăm una și alta. Dar ce, noi suntem la cerșit să ne dați ceva? Eu trebuie să câștig dreptul meu, să conving electoratul din Apahida că sunt bună ca să fiu primar. Că echipa noastră este una valoroasă!

Dar la nivel concret au fost discuții cu PNL!

Singurul telefon pe care l-am avut de la contracandidatul așa zis de dreapta, Ligia Pop, de la PNL, a fost ceva de genul: hai să ne întâlnim că vine și domnul ministru Oros, presiune, și să avem o discuție. Ca lider mi-am consultat echipa, că avem o întâlnire și cum facem. Ni se propune o discuție și cum facem? Am decis în unanimitate și i-am spus doamnei Ligia Pop, tot telefonic, că dacă vreți, ne întâlnim, dar singura variantă de discuție este ca PNL să o susțină pe Maria Rodilă, pentru funcția de primar al comunei Apahida și la Consiliul Local, mergem pe liste separate.

Și ce v-a spus Ligia Pop?

A zis că nu se poate așa, că ei au rating mare, că stau bine în sondaje, că pot fi și fără USR. Pentru noi asta este varianta care a fost fezabilă. Ei au zis nu, și atunci le-am spus ”ziua bună”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s