USR Apahida atacă la baionetă! ”Canalizarea din Apahida este un dezastru”

Daniel Fodor este unul dintre cei mai implicați membrii ai USR Apahida, candidează pentru un post de consilier local din partea USR. Fodor pune pune punctul pe i și arată cu degetul spre Consiliul Județean Cluj și spre candidatul liberal la șefia Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, care în ultimii patru ani cât a fost președintele acestui for nu s-a implicat în rezolvarea problemelor legate de canalizarea și de lipsa presiunii la apa potabilă, din Apahida.

Ce te-a determinat să intri în politică?

O schimbare nu vine niciodată așteptând, este nevoie de implicare.
Eu am ales să mă implic, aș putea spune ca anul 2017 a fost un an de cotitură pentru mine. Am văzut că legile pot fi schimbate, chiar și în detrimentul cetățeanului. Primul imbold a fost acela de a protesta… și da, am protestat zile la rând împotriva unui regim politic corupt.

Tot in același an am decis să acumulez mai multe cunoștințe, inscriindu-mă la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicarii, din cadrul universitatii Babeș Bolyai. Nu m-am oprit aici, în 2018 am decis să mă înscriu pentru prima dată într-un partid politic, USR.

Ce ți-ai dori  să schimbi în comuna Apahida?

După cum mă cunoașteți mulți dintre voi, sunt din localitatea Sânnicoara, născut și crescut aici. Prin implicarea mea doresc să contribui la rezolvarea nevoilor noastre. Canalizarea defectuoasă, străzi care trebuie asfaltate, iluminatul public, lipsa școlilor, lipsa gradinițelor, dezvoltarea haotică a comunei fără un Plan Urbanistic General aprobat și multe altele… Toate aceste necesități trebuie analizate și soluționate.

Cum caracterizezi echipa USR PLUS?

De azi, vreau să vă fac cunoscut faptul că îmi doresc sa avem o comună cu adevarat europeană și am ales să fac parte din echipa doamnei Maria Rodilă, o expertă in atragerea de fonduri europene. Această echipă este formată pe criterii de competență, este o echipă câștigătoare pentru toți, doar prin implicarea noastră, a tuturor, după cum spuneam puțin mai sus.

Care sunt problemele comunei?

În topul problemelor active, rămase nerezolvate în comuna noastră, se află funcționarea defectuoasă a sistemului de canalizare. Am ajuns în acest punct datorită faptului că autoritatile publice locale, dar mai ales cele judetene, nu ajung la o înțelegere de comun acord, privind “bunul mers”. Consiliul Judetean Cluj poartă cea mai mare parte din vină și ocolește luarea măsurilor ferme, fiind actionar principal ( 99,637%) al Companiei de Apa Somes S.A. Aflată in directa subordine a Consiliului Judetean Cluj, compania este obligată încă de la preluarea sistemului de canalizare din comuna Apahida, să-și furnizeze serviciile în condiții de intretinere normale, moral vorbind. Practic vedem rezultatele din teren… un dezastru.

Pe înțelesul tuturor Consiliul Județean are “atribuții privind organizarea și funcționarea aparatului de specialitate al consiliului județean, ale instituțiilor și serviciilor publice de interes județean și ale societăților comerciale și regiilor autonome de interes județean”(leg 215/2001 art.91)
●De cate ori a fost adusă în discuție problema canalizării din Apahida, in cadrul ședințelor de Consiliu Judetean?
●Cine e responsabil pentru ineficiența de care da dovadă Compania de Apă Somes!?

Cu părere de rău, în această speță nu mi-am simțit apărate interesele comunei, chiar dacă avem reprezentare în Consiliul Județean(2016-2020), actualul candidat la primaria Apahida din partea PNL.
Intr-o altă ordine de ideei, primaria poartă totuși o parte din vină, pentru toleranța de care dă dovadă. Responsabilul principal rămâne însă Consiliul Județean Cluj, reprezentat de presedintele în funcție dl. Alin Păunel Tișe, respectiv Compania de Apă SA.

Funcționarea defectuoasă a sistemului de canalizare este una dintre cele mai arzătoare probleme, însă nevoile comunei sunt multe, spațiul alocat nu ne permite să dezvoltăm mai mult, îi inviti totuși pe cei interesați să-mi urmărească activitatea pe pagina mea de socializare

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s