Acuzații grave pentru candidatul liberal la Primăria Apahida. Un teren de la Câmpenești este miza unor intervenții, dincolo de limita legii!

În cursul zilei de ieri, consilierul local Viorel Nacu a postat pe pagina proprie de facebook un mesaj la adresa candidatului PNL, Ligia Pop. Nacu susține că Ligia Pop ar fi fost în campanie electorală pe strada Pietroasa, din Apahida, unde a spus lucruri neadevărate despre el și despre activitatea lui din Consiliul Local Apahida.

La alegerile locale din septembrie 2020, Viorel Nacu candidează la Consiliul Local Apahida din partea PMP. ”Dar eu vă întreb ce ați făcut dvs în cele 3-4 mandate ( 12-16 ani ) de consilier local? Ca nu mai stiu cate ati avut, cu primar în funcție, ați aprobat blocul de la Remedium, bloc amplasat intre case, v-ați rezolvat chestiuni legate de terenurile dvs, nu intru acum in detalii + altele si va mai întreb ce ați făcut în cei patru ani de mandat de consilier județean, cu PNL la conducerea județului?, ce ați făcut efectiv pentru Apahida, ca ati avut putere, nu ati fost in opoziție, Apahida a primit de la Consiliul Județean printre cele mai puține fonduri raportat la dimensiunea acestei comune”, a scrie Nacu.

Pornind de la aceasta postare, fostul președinte al Partidului Național Liberal, filiala Apahida, Călin Păcurar, care acum candidează din partea PMP, pentru funcția de primar al comunei Apahida, a ținut să lămurească informația scrisă de Nacu, cu privire la afirmația ”v-ați rezolvat chestiuni legate de terenurile dvs”.

Păcurar susține că este vorba despre un teren de 700 de metri pătrați pentru care Ligia Pop, candidatul PNL a făcut lobby în Consiliul Local. În România, infracțiunea de trafic de influență se pedepsește cu închisoarea.

”Domnule Nacu să ne amintim cum doamna candidat a intervenit la consilieri locali, pentru ai vota terenul din Câmpenești de lângă creșă, în favoarea tatălui doamnei”, a scris Păcurar.

Terenul la care face referire președintele PMP, și candidatul acestui partid pentru funcția de primar al comunei Apahida, chiar există. Ziar de Apahida a investigat informația, una prețioasă în contextul campaniei electorale, și a descoperit că aceasta este adevărată.

În data de 8 februarie 2018, Consiliul Local Apahida a supus aprobării proiectul cu ordinea privind ”recunoașterea dreptului de proprietate privind suprafața de teren de 700 de mp, înscrisă în titlul de proprietate nr. 3376/4296/2007, tarla 19, parcela 555/2, localitatea Câmpenești, în favoarea numitului Telecan Vasile, în calitate de moștenitor după defuncta Telecan Maria, identificată cu suprafață de teren întăbulată în CF nr. 64541 Apahida, cu număr cadastral 64541”. Dovada este mai jos!

La momentul respectiv Consiliul Local Apahida a a votat cu 14 voturi pentru, inclusiv cu voturile consilierilor locali PNL, cu o abținere, a lui Călin Păcurar, ca terenul în cauza ”să se înscrie în cartea funciară 64541 Apahida, …, în favoarea numitului Telecan Vasile, în calitate de moștenitor după defuncta Telecan Maria”.

Vasile Telecan este nimeni altul decât tatăl lui Ligia Pop, născută Telecan.

Pentru cine nu cunoaște terenul cu pricina se află în spatele creșei din Câmpenești, o zonă foarte căutată de cei care doresc să își construiască o casă, valoarea fiind mult mai mare de 20 de euro/mp.

La postarea făcută de Călin Păcurar, candidatul PNL Apahida, Ligia Pop a scris un răspuns. ”Nu a fost nevoie de o intervenție, familia mea a fost păgubită de un teren de șapte arii din centrul de comuna pe vremea comunistilor si a primit absolut legal la schimb o parcela de aceiasi dimensiune in Campenesti. Pretul terenului in centrul de comuna este cca 70 euro/ mp, in Campenesti cca 20 euro pe mp. Familia mea a pierdut de 3 ori valoarea terenului”, a spus Ligia Pop, greșelile gramaticale aparținândui acesteia.

Călin Păcurar nu s-a lăsat mai prejos și a replicat, acuzând-o pe Ligia Pop că dezinformează. ”Doamnă candidat văd ca dezinformați în continuare, ați apelat la mai multi consilieri, nu doar la unu. Vă amintiți ca acel proiect, al tatălui dumneavoastră a fost pe ordinea de zi a ședinței? Faceți un efort, amintiți-vă și spuneți cetătenilor adevărul. Nu încercați să ascundeți interesele personale și de familie, care vă sunt tare dragi”, a spus Călin Păcurar, care recunoscut pentru Ziar de Apahida că el a fost printre consilierii locali contactați de Ligia Pop pentru a vota acest proiect de hotărâre.

”Eu am votat împotrivă. Am fost singurul. A venit și l-a mine și m-a rugat să votez dar eu nu pot vota astfel de hotărâri”, a declarat pentru Ziar de Apahida, Călin Păcurar.

Contactată, Ligia Pop, candidatul PNL la funcția de primar al comunei Apahida a refuzat să precizeze dacă a apelat la consilierii locali, pentru a pune o ”vorbă bună”, pentru a vota proiectul de hotărâre de consiliu local prin care tatăl ei a primit terenul de la Câmpenești. ”Aveți vreo informație cum că există vreo ilegalitate în dobândirea acelui teren????? Voi da o dezmințire”, a spus Ligia Pop.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s