Alin Tișe nu a rezolvat problemele exproprierilor terenurilor de la Someș. Apahidenii i-au adus aminte de asta!

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, supranumit ”Tișe – șapte blocuri”, și asta pentru că acum construiește un complet imobiliar de șapte blocuri pe strada Brăduțului 25A, din Cluj Napoca, după ce a construit un bloc cu 15 etaje în Piata Mihai Viteazu din Cluj Napoca, a vizitat vineri seara Apahida, într-un turneu electoral.

Alin Tișe a fost însoțit de candidatul PNL Apahida, Vasilica Pop, dar și de un alai de politicieni locali din cadrul PNL.

La un moment dat, în timp ce președintele Consiliului Județean Cluj se afla în zona Casei de Cultură din Apahida, mai mulți localnici i-au reproșat că nu a făcut prea multe pentru comună, în ultimii patru ani, și i-au adus aminte de exproprierile terenurilor de la Someș.

Mai multe zeci de familii, care dețin terenuri în zona lucrărilor de modernizare a albiei râului Someș, s-au trezit cu terenurile expropriate fără a primi bani pentru acestea. Astfel, dacă pentru un metru pătrat în extravilan, în zona respectivă, suma achitată de Consiliul Județean Cluj a fost de 0.46 de bani/mp, adică zece euro cenți, lucrurile se schimbă radical pentru un teren situat în intravilanul societății, unde un metru pătrat de teren costă 31 de lei, adică 6.88 euro. Acest lucru se întâmpla în anul 2015, prețurile fiind mai mici decât prețul pieței, așa cum prevede Constituția România, care stabilește că ”exproprierea se face la justa valoare”.

Ulterior acestui an, întreaga procedură a fost oprită, deoarece terenurile expropriate erau situate în intravilanul localității Apahida, și nu în extravilan așa cum susțineau cei de la Consiliul Județean Cluj, expertiza făcută de această instituție fiind una complet inutilă.

Timp de patru ani, o nouă expertiză a bătut pasul pe loc, fiind finalizată abia în anul 2019, când prețurile stabilite de experți au rămas aceleași, zece cenți/mp, valoarea fiind din nou contestată de localnici, ca fiind una mult prea mică, în comparație cu preșul real al pieței.

În prezent, lucrurile sunt tot așa ca în 2015, iar pentru acest lucru apahidenii sunt foarte supărați pe Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, și candidat PNL pentru aceasta funcție.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s