Grigore Fati: ”Ușa biroului de primar va fi mereu deschisă pentru oameni”

Singurul primar din România care și-a afișat numărul de telefon mobil, pe site-ul Primăriei, este Grigore Fati. La numărul afișat pe site-ul Primăriei Apahida, la celălalt capăt al firului răspunde chiar primarul, iar asta dovedește că edilul este aproape de oameni și de problemele lor.

Domnule primar Grigore Fati suntem în plină campanie electorală ce spun oamenii?
Ați putut observa că noi am început campania doar la data oficială a începerii ei, având la bază un program întocmit pe zile împreună cu colegii mei și care până la această oră este respectat. Eu nu o să spun că în deplasările noastre prin localitățile comunei, am fost întâmpinați de către mulțimi de oameni, dar pot să spun că pe cei care i-am întâlnit pe stradă, în curți în fața blocurilor, i-am tratat cu respectul cuvenit, inclusiv pe cei care, puțini de altfel au avut și unele nemulțumiri.

Ca urmare a explicațiilor pe care le-am oferit, cei mai mulți au înțeles că nu toate lucrurile pot fi făcute deodată, de aceea în permanență am avut în vedere o prioritizare a faptelor pentru cetățeni. Chiar dacă unii ar fi dorit ca strada lor să fie o prioritate, eu afirm cu tărie că doar logica și obiectivitatea au stat la baza priorităţilor pe care le-am făcut. Știam că unii cetățeni au și nemulțumiri, nemulțumit sunt și eu parțial că nu am reușit să facem mai mult pentru comună, dar sunt convins că nimeni nu putea face mai mult în această perioadă.

Vom continua conform programului aceste deplasări în comună până în ultima zi de campanie. Mi-am prezentat cu această ocazie programul pentru comuna Apahida și echipa, ambele considerându-le cele mai bune din ce se prezintă de către contracandidați la această oră.


Ce ne puteți spune despre program în linii mari?
În linii mari pot spune că programul nostru este unul realist, care corelează posibilitățile financiare cu necesitățile oamenilor în ce privește: infrastructura, educația, cultura și cu prioritatea acestora în funcție de situația din teren. Le prezentăm oamenilor realizările din celelalte mandate, obiectele care sunt în lucru, în diverse stadii și obiective repet realiste pe care ne propunem să le abordăm în viitorul mandat.


Ați analizat programele celorlalţi contracandidați?
Da am studiat și am rămas surprins, atât de profesionalismul cu care au fost pregătite, cât și de lipsa de realism a unor obiective, dar mă amuză faptul că multe dintre aceste obiective sunt deja abordate de către Primărie și aș da câteva exemple.

Doamna de la PNL afirmă că de îndată după alegeri va aborda noul PUG al comunei, deoarece la această dată noi avem un PUG expirat. Prima chestiune pe care doresc să o amintesc este cu PUG-ul comunei se află într-un stadiul avansat de întocmire și doar pandemia și necesitate includerii în PUG a unor elemente de la extinderea centurii, care încă nu sunt finalizate de proiectanții care lucrează la acest proiect ne-au împiedicat să nu-l finalizăm și să-l supunem dezbaterii publice.

A doua chestiune pe care doresc să-i reamintesc doamnei, o informez dacă nu știe, că valabilitatea vechiului PUG este prelungită până la intrarea în vigoare a noului PUG.

De asemenea, pe un site care face transmisiuni live, despre care eu nu am auzit că există și poate că dacă nu era campania electorală nici nu auzeam, a declarat că a doua zi după alegeri va reconstrui Școala din Sânnicoara(un corp care s-a prăbușit). Îi precizez că acel corp, urmare a unor expertize tehnice și a altor verificări și propuneri făcute de specialiști, a fost demolat cu acte în regulă și nu s-a prăbușit, iar în acest moment zidurile noului corp sunt ridicate aproape în totalitate urmând ca în aproximativ două trei săptămâni să se toarne placa primului nivel.

La fel de îngrijorată era de lipsa Grădiniței din Corpadea și imposibilitatea copiilor de a-și desfășura undeva activitatea, deoarece vor trebui să plece din casa parohială(îi mulțumesc părintelui grecocatolic pentru înțelegerea de care adat dovadă până acum) și o informez pe doamna candidat din partea PNL că luni în data de 14 septembrie, copiii vor intra în într-o grădiniță amenajată în condiții foarte bune, în fostul magazin sătesc, care a fost achiziționat în urmă cu o lună de zile de primărie.

Un alt domn, într-o altă emisiune transmisă live de același site, unde moderatorul se pare că vorbește mai mult decât invitații și se chinuie din răsputeri să sugereze răspunsurile, făcea câteva afirmații hazlii. De exemplu, combate necesitatea rigolelor pe marginea străzilor care au fost asfaltate, că nu suntem în zonă de munte, nu există apă. Oare așa să fie?! O să-l invit cu prima ocazie când va fi o ploaie torențială să constate care este situația.

Un alt exemplu, face referire la lucrări de canalizare greșit proiectate și greșit executate și cu tot respectul pe care i-l pot mă surprinde că nu știe că proiectele au avize inclusiv de la Compania de Apă Canal că sunt recepționate și de către această companie, dar evident că vina este numai a administrației publice locale,oare așa să fie?!.

Sunt de acord că ar mai fi necesare creșe și grădinițe în Apahida, dar cel puțin la creşă, l-aș invita să facă un calcul, există date, și va consta că în Apahida există o creșă la 15.000 de locuitori, iar în Cluj-Napoca una la aproape 20.000 de locuitori. În necunoștință de cauză vorbește de grădinița în construcție de 6 ani și în informez că această construcție a început în anul de grație 2018, în luna mai.

Cireașa pe tortul acestei emisiuni a fost exprimarea intenției de a construi pe digurile de protecție de pe malurile Someșului, nu numai a locurilor de promenadă, care în anumite condiții s-ar putea realiza, dar, și aici este de tot râsul, contracandidata mea a declarat că se pot amenaja terase și plaje.

Mă opresc deocamdată aici, dar nu pot să nu-mi pun întrebarea, oare în periplul lor pe străzile comunei, nu reușesc, nu vor să vadă realitatea sau sunt orbiți de rea credință când fac aceste afirmații ?!

Într-un articol viitor voi reveni cu mai multe amănunte cu privire la programul contracandidaților, după ce îmi voi expune și programul meu și al colegilor mei din PSD, program care va putea fi studiat și analizat de către toți locuitorii comunei Apahida.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s