”Sunt Tudor Daniel Oros și candidez pentru Apahida, pentru un post de consilier local” Interviu cu actualul viceprimar al comunei!

Actualul viceprimar al comunei Apahida, Daniel Tudor Oros este cel mai sincer politician din comuna Apahida. Candidează din partea Pro România și spune că partidul său nu va propune un candidat pentru funcția de primar, deoarece acest candidat nu ar avea nicio șansă.

În consecință spune Oros, Pro România a depus liste doar pentru Consiliul Local Apahida și îi îndeamnă pe apahideni să îl voteze.

Domnule viceprimar de ce ați ales să candidați pentru un nou mandat în Consiliu local de la PRO România?

De aproape trei ani organizația PNL Apahida se chinuie să mă excludă din rândurile partidului, invocând fel de fel de neadevăruri, mai mult decât atât, situația actuală a organizației  locale nu este deloc stabilă, prin urmare am luat decizia de a părăsi PNL-ul și a pune bazele unei noi organizații reprezentative pentru întreaga comunitate, oameni tineri și dornici să muncească în interesul comunităţii. 

Pro România este un proiect politic nou, de centru-stânga, cu rădăcini în zona social-democraţilor europeni, cu vederi liberale în economie și în zona drepturilor democratice fundamentale. PRO România își propune să-i reprezinte pe toți cei care cred în România și în potențialul acestei țări.

Cum arată echipa Pro România propusă pentru Consiliu local Apahida?

Am construit o echipă formată din oameni tineri, performanți pe plan profesional și integri, care nu au mai făcut politică și care au avut rezultate notabile în domeniile în care activează. 

Poate o să vă surprindă dar suntem mândri că avem cea mai tânără echipă din politica locală, iar listele propuse pentru Consiliu local demonstrează acest adevăr. Este o decizie curajoasă să propui atât de mulți tineri, dar politica are nevoie de forțe proaspete, de o nouă viziune și un nou viitor, iar tinerii sunt singuri care pot  aduce schimbarea. Veți vedea pe listele ce vor fi publicate în numărul viitor că peste 70% dintre oamenii pe liste PRO România sunt tineri sub 30 de ani. 

Prin urmare și programul nostru electoral se inspiră și este axat într-o foarte mare măsură pe necesitățile și nevoile tinerilor, dar și pe problemele zilnice reale cu care se confruntă locuitorii comunei. 

Ne puteți spune punctual câteva proiecte pe care le aveți pentru tineri?

Primul punct din program face referire acordarea de terenuri gratuite tinerilor în baza legii 15/2003. Din cauza prețurilor exorbitante la care au ajuns terenurile în comuna noastră, este aproape imposibil ca familiile tinere să-și poată permite să achiziționeze un teren pentru construcţia unei locuințe, prin urmare Pro România își propune ca prim obiectiv să identifice zone în care Primăria Apahida să poată începe demersurile pentru parcelarea, introducerea utilităților și în cele din urmă punerea în posesia tinerilor a terenurilor pentru construcția unei locuințe. 

Este importantă respectarea acestor pași pentru a nu ajunge în situația neplăcută regăsită în zona Câmpenești, astfel în momentul acordării terenului tinerii să poată începe construcția fără alte impedimente.  

Un alt proiect important din programul PRO România pentru Apahida este realizarea unui complex recreativ pe o suprafață mai mare, de câteva hectare, care să ofere posibilitatea practicării de activități sportive diverse (bastet, tenis, fotbal, bowling, tenis de masă, paintball), divertisment (teatru pentru copii, cinema în aer liber, etc), activități recreative (picnic, lectură, etc). În cadrul complexului dorim să amenajăm un ștrand pentru verile toride, dar și un patinoar pe timpul iernii. 

Pentru realizarea unui astfel de proiect îndrăzneț avem în vedere atragerea de fonduri europene, guvernamentale, sau parteneriate public-privat. Sigur, astfel de proiecte de anvergură implică derularea pe o perioadă de câțiva ani, însă trebuie să gândim strategii pe termen mediu și lung, doar așa vom putea transforma Apahida într-o comună europeană.

Tot în cadrul programului avem în analiză introducere în contractul de salubritate a unui nou paragraf care să oblige operatorul să ridice deșeurile menajere din fața fiecărei proprietăți, indiferent de lățimea drumului, panta pe care se află, starea drumului sau alte impedimente invocate în momentul de față de către operator. 

Este adevărat că sunteți singurul candidat din Apahida pentru Consiliu Județean Cluj?

Da, din informațiile pe care le am nici un alt partid nu și-a desemnat vreun candidat din Apahida pentru Consiliu Județean. În calitate de președinte al organizației PRO România Apahida și vicepreședinte al organizației PRO România Cluj am fost propus de către domnul Remus Lăpușan pe candidaților PRO România la Consiliul județean Cluj. 

PRO România propune o echipă competentă pentru Consiliu județean Cluj, iar domnul Remus Lăpușan lider al organizației, cu o vastă experiență politică este candidatul partidului pentru funcția de președinte al Consiliului Judeţean. 

preluare de pe apahida.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s