Un al treilea caz de infectare în focarul de la Apahida. Este vorba despre o femeie trecută de 60 de ani

Una dintre persoanele testate în cursul zilei de miercuri, de către autoritățile de la Direcția de Sănătate Publică Cluj, în urma infectării unei femei de 20 de ani și a copilului ei de 10 luni, este pozitivă la virusul chinezesc SarSCoV2. Acesta este al treileaz caz din Apahida, înregistrat în această săptămână.

Femeia a fost preluată în cursul zilei de vineri de un echipaj medical și transportată la un spital din Cluj, din linia 1, împotriva Covid 19.

Din primele informații oferite de autoritățile medicale rezultă că femeia infectată a avut contact indirect cu femeia de 20 de ani. ”Fiul femeii infectate acum, al treila caz, a mers cu mașina după femeia de 20 de ani, în satul Galda, județul Mureș, și a adus-o la Apahida, sâmbăta trecută”, spun surse oficiale.

Prefectura Cluj transmite că toate celelalte 36 de persoane care au fost testate au fost negative, inclusiv concubinul femeii de 20 de ani, dar și a copilului mai mare a acesteia, o fetiță de doi ani. Bărbatul care a prestat serviciul de șofer pentru femeia de 20 de ani, infectată, la începutul săptămânii este negativ.

”Din 37 de persoane recoltate pentru testare din comunitatea respectivă, mai avem un singur pozitiv asimptomatic, în plus față de mama și copilul care erau inițial. Păstrăm măsurile de monitorizare strictă a zonei în continuare și vom retesta peste câteva zile”, a spus prefectul de Cluj, Mircea Abrudean.

Autoritățile medicale le atrag atenția celor care locuiesc pe strada cu pricina, din localitatea Apahida, să anunțe medicul de familie sau să sune la 112 la cel mai mic semn de viroză respiratorie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s