Coronavirus la Apahida. Procurorii îl anchetează pe pastorul baptist. Slujbe ilegale la Mociu

Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla a deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, pentru cazurile de la Apahida și Mociu.

Potrivit unor informații oficiale, dosarul penal se referă la pastorul baptist, care locuiește în Apahida, dar care activează în Mociu, și care a organizat mai multe slujbe clandestine în această localitate, unde au participat mai multe persoane, unele dintre ele fiind deja infectate. ”S-a reținut că șaisprezece persoane de pe raza comunei Apahida nu au respectat măsurile de distanțare socială impuse de autoritățile publice pentru prevenirea răspândirii și combaterea bolii infecto-contagioase Covid-19, întâlnindu-se pentru oficierea unor acte liturgice, în data de 5 aprilie”, arată procurorii”, spun procurorii din Gherla.

Pastorul a fost internat marțea trecută, fiind confirmat ca fiind infectat cu noul coronavirus. Ulterior, sâmbătă a fost internată și soția acestuia și copilul.

Ziar de Apahida l-a contactat pe pastorul baptist, dar acesta a devenit foarte recalcitrant. Acesta nu a vrut să răspundă la banale întrebări dacă el sau familia lui au intrat în contact cu alte persoane din Apahida, și nici dacă a organizat slujbe ilegale în diferite locații din Mociu. ”Persoanele care trebuiau să fie izolate sunt deja, fiți sigur. Au fost contactate, asta a fost discuția mea cu autoritățile și sunt cât se poate de conștient si de responsabil. E problema voastră ce faceți. Știu ce a declarat domnul primar (din Mociu – n.n.). Postați ce vreți si lăsați-mă în pace. Am lucruri mai bune de făcut decât să vorbesc cu presa”, a fost răspunsul obraznic al pastorul.

Primarul din Mociu, Vasile Focșa a declarat că ordonanța militară 2 este confuză. ”Problemele au apărut din cauza unei neînțelegeri a ordonanței militare numărul 2, privind organizarea slujbelor religioase, unde zice că slujbele religioase se fac cu ușile închise de către slujitorii bisericii. Ei au considerat că sunt slujitori și cei care cântă în cor. Din punctul meu de vedere trebuia specificat clar în ordonanță câte persoane pot participa la slujbă și care sunt acestea. În 5 aprilie au fost două slujbe, dimineața și seara, la care au participat câte 8 persoane, pastorul, bărbatul care a venit din Anglia, și rudele lui care erau în cor”, a spus Vasile Focșa.

În 8 aprilie, o femeie a acuzat probleme de sănătate și a fost dusă la spital, alături de alte persoane din familia pastorului. Șase sunt acum internate, iar alte 8 sunt izolate la domiciliu.

Primarul din Mociu a mai spus că în localitate mai există un caz de infectare, care este al unei femei care a participat la acele slujbe religioase. ”O femeie a fost prima confirmată. Pastorul care a venit din Anglia a stat 14 zile în izolare în Apahida, iar apoi au mai trecut câteva zile până când au apărut îmbolnăvirile. Eu nu cred că el a fost sursa de infectare, dar acest lucru va fi stabilit de ancheta epidemiologică”, a spus primarul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s