Atenție la coronavirus! Dacă vedeți pe străzi un român întors din Italia, sunați la 112. În Apahida există câteva cazuri!

În Apahida, mai multe persoane întoarse recent din Italia au fost plasate în carantină obligatorie, la domiciliu. Asta înseamnă că toate persoanele care au intrat în ultimele zile în România, trebuie să își petreacă perioada de carantină în izolare totală.

Mai mulți localnici, au reclamat faptul în Apahida, s-au întors mai multe persoane care au locuit și lucrat în Italia, printre care și o femeie care a lucrat în industria hotelieră, de pe coasta amalfitană. Aceasta are un frate care nu ar prea fi în deplinătatea facultăților mintale, și care umblă toată ziua pe străzi.

Ziardeapahida.ro a contactat autoritățile competente pentru a afla situația în care se află aceste persoane. ”Nu avem spații de carantină. Sunt carantinați la domicilii. În Cluj, sunt în momentul ăsta peste 1.000 de persoane venite din Italia. Nu ai cum sa găsesti atâtea spații. Se fac verificări de azi începând și se vor lua măsuri unde se constată derapaje”, spune un oficial al Poliției Cluj.

În acest caz, autoritățile le atrag atenția oamenilor să sune de urgență la numărul unic 112, dacă observă umblând pe stradă persoane care ar trebui să se afle în carantină. De asemenea, dacă observați cetățeni români, care ar trebui să se afle în carantină, care iau legătura cu alte persoane să sunați de urgență la 112 sau la Direcția de Sănătate Publică Cluj.

Amenzile în astfel de cazuri sunt cuprinse între 10.000 și 20.000 de lei.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s