Jecmăneala părinților care își duc copiii la grădinița din Apahida! Inspectoratul Școlar va face anchetă!

Deși Primăria Apahida a alocat suma de un milion de lei pentru buna funcționare a activității grădinițelor din satele aparținătoare comunei, în continuare se cer sume mari de bani de la părinți pentru buna activitate a acestora. Care bună activitate, nu știm.

Știm în schimb că apahidenii se plâng deja pentru că sunt obligați să cotizeze sume tot mai mari de bani pentru ca micuții de la grădiniță ”să aibă de toate”. Numai că de toate înseamnă cadouri pentru educatori și îngrijitori. La una dintre grupe s-a adunat suma de 4.500 de lei iar oamenii se întreabă unde li se duc banii.

Potrivit Apahida.ro, chiar una dintre educatoare a trimis mesaj părinților să aducă mai repede banii pentru a cumpăra materialele didactice de care este nevoie.

”Dragi părinți, având în vedere că semestrul doi a început deja de câteva luni, suma stabilită la începutul anului (cu care părinții au fost de acord), cu privire la fondul grupei, trebuie plătit integral de către fiecare! Din respect pentru ce care au făcut-o deja și nu numai, vă rugăm ca cel târziu până la finalul lunii martie, toți cei care nu au plătit încă, să o facă indiferent de cât de mult a frecventat copilul grădinița. Pentru moment, doamna … se ocupă de casieria grupei. Vă rugăm să luați legătura și să achitați. Mulțumim pentru înțelegere!”.

Potrivit Apahida.ro, directoarea școlii din Apahida, care coordonează și activitatea grădinițelor, a aflat acum pentru prima dată de această practică. Puțin credibil doamnă director. Puțin probabil.

”În Școala Gimnazială ”Ștefan Pascu” Apahida și în structuri nu există fondul grupei sau al clasei. Acest lucru este ilegal. La grădiniță, există grupe de preșcolari unde părinții au hotărât să achiziționeze rechizite și caiete speciale în așa fel încât acestea sa fie identice pentru toți copiii. De achiziționarea acestora s-au ocupat părinții. In privința cadourilor pentru personalul scolii, acestea sunt interzise. În acest sens, au fost afișate anunțuri în toate locațiile și pe facebook-ul școlii”, a declarat directorul Școlii din Apahida, Maria Dana Sonkodi-Cozma

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s