Canalizarea din Pata – Apahida, la un pas de finalizare

Lucrările la introducere a canalizării au fost reluate în localitatea Pata, care aparține administrativ de comuna Apahida. Încet dar sigur, sute de clujeni se vor muta în această mică localitate, aflată la doar opt kilometri de Cluj Napoca. De altfel, în prezent mai multe locuințe din Pata au fost deja cumpărate de clujeni, care s-au și mutat deja.

Între timp, Primăria Apahida a demarat lucrările de introducere a canalizării și construire a unei stații de epurare. Primarul comunei Apahida, Grigore Fati a fost prezent la Pata, unde a supravegheat lucrările. ”Lucrările s-au reluat din două direcții, pentru a fi finalizate mai repede. Până în toamnă lucrările la stația de epurare și de canalizare vor fi finalizate, iar întreg sistemul trebuie să fie funcțional. Îi sfătuiesc pe cetățenii să înceapă să își pregătească proiectele pentru branșare la sistemul de canalizare”.

Întreaga lucrare va costa aproximativ zece milioane de lei, bani care au fost alocați din programul național de dezvoltare a localităților, celebrul PNDL, ca urmare a insistențelor primarului Fati. ”Până în acest moment lucrările sunt finalizate în proporție de 80 la sută. Toate locuințele, în jur de 200, vor putea să fie branșate la sistemul de canalizare al localității”, a mai spus primarul Grigore Fati.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s