S-a făcut dreptate! Consilierul Vălean Răchișan se reîntoarce în Consiliul Local Apahida!

O instanță de la Tribunalul Cluj a decis, marți, într-o cale extraordinară de atac să anuleze un ordin abuziv, emis de prefectul de Cluj, prin care Vălean Răchișan a fost îndepărtat ilegal din Consiliul Local Apahida. Decizia este definitivă.

Abuzurile asupra consilierului Răchișan, din satul Sânnicoară, comuna Apahida, au fost dovedite de toate instanțele de judecată. Acesta a fost ales în 2016 pe lista de consilieri ai PNL, dar imediat după alegeri a intrat în conflict deschis cu conducerea PNL Apahida, deoarece a spus lucrurilor pe nume, cu referire la neimplicarea suficientă în campania electorală a unor lideri, fapt care a adus partidului un scor electoral extrem de mic.

După alegeri, Vălean Răchișan a fost dat afară din cadrul organizației PNL Apahida, în urma unei ședințe regizate. În urma acestei decizii, Prefectul de Cluj s-a grăbit să emită ordinul abuziv de vacantare a postului, deși există o decizie a Curții Constituționale a României, care prevede că dacă pe rolul unei instanțe există un litigiu administrativ, de tipul celui în care a fost implicat Vălean Răchișan, cu propriul partid, aceste ordine nu pot fi emise, decât la finalul procesului.

Cu toate acestea, prefectul PSD-ist s-a grăbit să emită ordinul, fapt ce a dus la îndepărtarea lui Răchișan din Consiliul Local Apahida. A urmat doi ani de procese grele. ”A fost o luptă dură cu propriu partid. Eu și acum sunt liberal convins. Am câștigat la Tribunalul Cluj și la Curtea de Apel Cluj. Judecătorii au decis că excluderea mea din PNL a fost ilegală. Cei de la PNL Apahida au susținut că nu m-am implicat în timpul campaniei electorale din 2016, ori chiar la panoul de onoare al PNL Cluj, există mai multe fotografii cu mine și cu alți liberali din Apahida, în timp ce făceam campanie electorală în Dezmir și Sânnicoară. În fine, adevărul despre mizeria la care am fost supus a ieșit la iveală s-a făcut dreptate”, a spus Răchișan.

Pentru a putea pune în aplicare decizia Curții de Apel Cluj, care a rămas definitivă, Răchișan a fost obligat să mai facă un alt proces, pe o cale extraordinară de atac, lucru rar în justiția românească, fiind admise unu la sută dintre cereri, cu obiectul de a anula ordinul prefectului de Cluj, prin care s-a vacantat funcția de consilier local. ”Un alt magistrat a admis și această ultimă cerere. După aproape doi ani de procese, pot să spun că sunt fericit și că mi s-a făcut dreptate. Acum, noul prefect de Cluj trebuie să emită un ordin prin care trebuie să ma repună în funcția de consilier local PNL. Voi reprezenta cu cinste partidul, chiar dacă liderii din Apahida s-au comportat abuziv, cu mine, lucru demonstrat de atâtea instanțe de judecată”, a mai spus consilierul PNL.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s