La Apahida, gunoiul a ajuns să coste cât aurul! Primăria va acorda o subvenție. PSD a votat pentru mărirea prețului

La propunerea societății care colectează gunoiul menajer din comuna Apahida, tariful plătit de populație a fost majorat cu peste 16 la suta.

Cei care au votat pentru creșterea tarifelor au fost cei nouă consilieri ai PSD. Restul, cei de la PNL au votat împotrivă, fie s-au abținut. 

Astfel, noile tarife pentru persoanele fizice a fost mărite de la 505,75 lei/tonă la 621,15 lei/tonă. Pentru persoanele juridice tarifele au crescut de la 114.18 lei/mc, la 139.23 lei/mc.

Primarul comunei, Grigore Fati a precizat în cadrul Consiliului Local Apahida că va fi aprobată, în perioada următoarea, acordarea unei subvenții către populație, care sa acopere această creștere de preț.

În cadrul ședinței consiliului local a fost dezbatere aprinsă pe acest subiect, consilierii PNL susținând ca prețul la combustibili a fost redus, ca urmare a eliminării supraaccizei la combustibili dar cu toate aceste s-a cerut majorarea prețului la ridicarea gunoiului. Președintele PNL Apahida, Călin Păcurar a declarat că tot timpul taxa pentru ridicarea gunoiul a crescut, fiind invocate diverse motive.

Pe de alta parte, reprezentanții Primăriei Apahida au precizat ca exista 40 la sută din gospodăriile din Apahida care nu plătesc taxa de salubritate. În acest sens, dezbaterea a mers în direcția elaborării unui regulament prin care toți proprietarii de locuințe sa fie obligați sa achite taxa de gunoi. Pentru acele gospodării nelocuite se va impune la taxa, o persoana.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s