Exclusiv! Accident grav de tren. O autobasculantă a fost spulberată de un tren rapid

În această dimineață, în jurul orei 8.30, trenul de persoane care circula pe relația Baia Mare – București, a intrat în plin într-o autobasculantă a cărui șofer nu a respectat semnificația indicatorului ”trecere la nivel cu calea ferată”.

Accidentul s-a produs în apropierea celebrului Han Km 17. Martorii spun că mecanicului trenului a lansat, în disperare, mai multe mesaje sonore care au fost ignorate de șoferul autobasculantei. ”În zonă, calea ferată este într-o curbă iar șoferii văr cu mare greutate dacă vine sau nu un tren”, a spus un martor.

În urma impactului, locomotiva electrică a fost grav avariată, bucăți din caroserie fiind rupte. Autobasculanta a fost lovită frontal, cu partea stânga față a locomotivei. În urma impactului, autobasculanta s-a răsucit de mai multe ori pe calea ferată, iar în cele din urmă s-a răsturnat. Martorii tragediei susțin că șoferul a fost rănit grav, acesta reușind să iasă singur dintre fiarele contorsionate ale cabinei. ”S-a pus pe iarbă și a așteptat paramedicii. Acum a fost dus la spital. Era plin de sânge”, povestește un martor. Bordul autobusculantei a fost proiectat la 50 de metri de locul tragediei.

Circulația pe magistrala CFR de nord, care asigură legătura pe relația Cluj Baia Mare sau spre Bistrița și mai departe spre Iași a fost blocată. Autobasculanta este căzută pe șine.
La fața locului au intervenit mai multe echipaje de pompieri și de la Poliția Rutieră, în frunte cu celebrul comisar șef Sorin Rus.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s