Incendiatorul din Apahida a fost reținut. Surse judiciare spun că a fost arestat 30 de zile

Polițiștii din Cluj l-au prins pe tânărul din Apahida, care a incendiat casa părinților, tocmai în Sighetul Marmației. Pe lângă infracțiunea de distrugere prin incendiere, oamenii legii l-au acuzat pe Dan Călin Roman și de infracțiunea de tâlhărie.

 

Într-un comunicat de presă emis de Inspectoratul de Poliție Cluj, se arată că: ”în fapt, la data de 15.03.2017, în jurul orelor 18:00, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că un tânăr de 21 ani, din comuna Apahida, pe fondul unui conflict spontan cu mama sa ar fi distrus mai multe obiecte din casă, după care ar fi aprins mai multe obiecte în interior, incendiul produs afectând și imobilul”.

Scandalul a pornit de la faptul că mama lui Călin Dan Roman ar fi refuzat să îi mai dea acestuia bani ca să își cumpere anumite substanțe cu efect psihotrop.

Polițiștii spun că tânărul din Apahida era însoțit de un prieten cu care a plecat spre Câmpenești, după ce a incendiat casa. Pe drum, mai susțin aceleași surse judiciare, în autobuzul M41, Roman s-a certat cu amicul său după care l-a deposedat prin forță de telefonul mobil. La coborâre, incendiatorul din Apahida s-a făcut nevăzut, fiind depistat cu ajutorul semnalului de la telefonul mobil în Sighetul Marmației.

Câteva ore mai târziu, Dan Călin Roman a fost reținut de polițiștii de la IPJ Maramureș, în apropierea unui punct de ieșire din țară. De altfel, susțin surse judiciare intenția tânărului din Apahida a fost de a fugi din România pentru a nu fi urmărit și eventual condamnat penal.

După ce a fost adus la Cluj, Roman a fost audiat iar ulterior a fost prezentat în cursul zilei de vineri unui judecător de la Judecătoria Cluj Napoca pentru a se emite un mandat de arestare pe 30 de zile, pentru distrugere calificată și tâlhărie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s