Ziar de Apahida a avut dreptate! Prețul taxei de salubritate a crescut de la 15.8 lei la 23.14 de lei!

Consiliul Local Apahida a discutat și votat, în ședința ordinară, care a avut loc marți, 28 februarie, majorarea prețului la taxa de salubritate, cu un procent important de peste 60 la sută.

Astfel, în prima fază, consilierii locali au votat anularea subvenției acordate familiilor din Apahida, pentru taxa de salubritate, care era în cuantum de 20 la sută. Din taxa de 19.2 lei/familie/lună, Primăria Apahida acorda o subvenție de 20 la sută, ceea ce însemna că prețul achitat de apahideni era de 15.8 lei.

La solicitarea primarului Grigore Fati, care a inițiat un proiect de hotărâre de Consiliu Local, așa cum bine se poate vedea din actele publice, publicate de Ziar de Apahida, consilierii locali au votat anularea subvenției. De menționat, este că prefectul de Cluj, Gheorghe Vușcan a solicitat anularea acestei subvenții, considerate ilegale.

Pasul doi a fost majorarea propriu zisă a taxei de la 19.2 lei la 23.14 lei. La acest proiect de hotărâre, consilierii locali PSD au votat pentru iar cei PNL, împotrivă. Proiectul a fost adoptat cu majoritate de voturi, având în vedere că PSD are un număr de zece consilieri locali din totalul de 17.

Oficialii Primăriei Apahida au explicat că toți apahideni care au achitat taxa de salubritate pe tot anul 2017, vor fi somați să se prezinte le primărie și să achite diferența de preț. Taxa a fost majorată ca urmare a faptului că Guvernul României a decis că pentru fiecare tonă depozitată în rampele de gunoi să se achite în plus o taxă de mediu, în sumă de 80 lei/tonă.

Familiile cu o singură persoană vor plăti doar 50 la sută din valoarea acestei taxe.

Inechitatea votată de Consiliul Local Apahida este evidentă. În timp ce o familie cu cinci membri plătește 23.14 lei/lună, o familie cu două persoane plătește tot atât.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s