La Jucu se plăteşte doar zece lei pentru gunoi! La Apahida, primarul îşi încalcă propriile promisiuni şi realizări iar preţul a ajuns la 23.16 lei[

La nici doi kilometri de Apahida, la Jucu, locuitorii plătesc de aproape două ori mai puţin pentru ridicarea gunoiului menajer decât plătesc cei din Apahida.

Comuna Jucu, condusă tot de un primar PSD, Dorel Pojar a găsit o soluţie mult mai simplă pentru a ajuta cetăţenii la plata taxei de gunoi.

luxor-3-gunoaie

Un oficial din Primăria Jucu a declarat că fiecare familie din comună trebuie să plătească direct la firma Sergent Paper, care prestează serviciul de salubritate, suma de 10 de lei. “Suma fixată de Consiliu Local pentru serviciul de salubritate este de 34 de lei/lună de familie, din care tot Consiliul Local Jucu acordă o subvenţie de 24 de lei. Cu alte cuvinte, din cei 34 de lei, fiecare familie achită direct la cei de la firma de gunoi suma de 10 lei, după care, Consiliul Local acordă societăţii şi subvenţia de 24 de lei/lună/familie”, spune oficialul.

Potrivit aceleiaşi surse, la Jucu, anularea subvenţiei de 24 de lei nu a fost pusă niciodată în discuţie, şi nici nu a fost cerută de Prefectura Cluj, aşa cum s-a întâmplat în cazul de la Apahida.

Firma care ridică gunoiul din Jucu este Sergent Paper SRL.

La începutul acestei săptămâni, Consiliul Local Apahida a votat pentru anularea subvenţiei de 20 la sută din impozitul pentru salubritate. În plus, consilierii locali PSD au votat şi majorarea preţului la gunoaie de la 19.2 lei la 23.14 lei.

Primarul din Apahida, Grigore Fati a motivat că Prefectura Cluj a cerut anularea hotărârii de consiliu local prin care s-a aprobat acordarea subvenţiei de 20 la sută, în urma căreia apahidenii plăteau doar 15.68 lei/familie/lună.

De altfel, primarul Fati şi-a încălcat promisiunea făcută de apahideni, trecută şi în scrisoarea anuală a primarului trimisă acasă la fiecare familie din comuna Apahida, alături de notificarea de a plăti impozitele anuale (vezi faximil).

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s