După evadarea de zile mari din arestul IPJ Cluj, cu chei potrivite, șefii acestei instituții fug în pensie și vor încasa pensii de 10.000 de lei

Deținutul care a evadat sâmbătă, din arestul IPJ Cluj, folosindu-se de chei potrivite, a fost prins marți seara, în jurul orei 22, în Florești, în timp ce se deplasa pe strada Cetății. Czika Laszlo se plimba nestingherit, până când un trecător l-a recunoscut și a sunat de urgență la 112. La fața locului au ajuns mai mulți polițiști care l-au reținut pe evadat, care a ieșit să cumpere de mâncare și țigări.

Ziua-Politiei-Romane-la-Dej-12-Tudor-Grindean

De frica unor demiteri care vor urma, șefii IPJ Cluj, chestorul Tudor Grindean (foto), adjuncții acestuia Trofin și Valentin Rusu, și-au depus cerere de pensionare care le-a și fost aprobată. Astfel, începând cu data de 1 septembrie 2016, cei trei polițiști, unul cu grad de general și ceilalți doi, cu grad de colonel, vor pleca în pensie, urmând să încaseze pensii cuprinse între 9.000 și 10.000 de lei.

În Poliția Română, dacă ai peste 47 de ani și o vechime de 25 de ani, te poți pensiona anticipat primind o pensie de 85 la sută din toate veniturile brute calculate pentru o perioadă de șase luni, din ultimii cinci ani. De obicei, polițiștii aleg cele șase luni de calcul în perioada în care au avut funcții de comandă și salarii de merit. Așa se face că în unele cazuri, pensia încasată de polițiști este mai mare decât salariul pe care aceștia îl încasau în perioada de activitate.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s