Primarul comunei Apahida, Grigore Fati a precizat în cadrul ședinței de Consiliu Local, care s-a desfășurat în data de 16 august, că asfaltările din zona Căbăuș, strada Planoarelor, Triajului, etc, din localitatea Dezmir, sunt blocate din cauza unor proprietari de avioane private, care susțin că apa de ploaie se scurge pe pista de zbor, și astfel se pune în pericol siguranța zborului.
La Dezmir, în zona pistei de iarbă a Aeroclubului Traian Dârjan, Primăria Apahida a construit o pistă de biciclete, parte a unui proiect mai amplu, care se întinde de la Apahida la Florești, prin Cluj Napoca. Problema imensă este că această pistă s-a construit pe un teren care nu este al Primăriei Apahida, iar acest lucru a fost sesizat de inspectorii de la Inspectoratul de Stat în Construcții, care au decis oprirea lucrărilor. În consecință, pe lângă lucrările la pista de bicicle s-au blocat și lucrările de asfaltare. ”Pentru pista de biciclete, Primăria Apahida a emis doar autorizația de construire. Dacă această lucrare ar fi fost finalizată acum doi ani, atunci, acum nu mai aveam această situație. Noi avem datoria să facem această investiție, să asigurăm calea de acces. În rest, dacă vom mai lucra la pista de biciclete, vom vedea, pentru că nu poți să lași să se distrugă lucrarea. Dar problema este drumul, pentru că nu putem facem nici drumul. Este licitat, contractat, este păcat să nu putem face. Noi trebuie să încercăm ca să putem reglementa situația în zonă”, a spus primarul, care le-a cerut consilierilor locali să voteze un proiect de hotărâre prin care o suprafață de 12.000 de mp. de teren, din zona Aeroclubului României, să fie trecută în administrarea Primăriei Apahida, pentru a putea continua lucrările. Consilierii locali au votat în unanimitate acest proiect, urmând ca pe viitor să se întreprindă demersurile pe lângă Guvernul României pentru a se emite o hotărâre de guvern în acest sens.
La ședința de Consiliu Local, consilierul local Vălean Răchișan a cerut explicații din partea executivului primăriei cu privire la faptul că la ședința de Consiliu Local, care a avut loc acum șapte zile, s-au cerut bani și s-a votat suplimentarea cu 400.000 de lei a lucrărilor pentru pista de biciclete, în condițiile în care se știa că lucrările sunt blocate.
Problema drumurilor din Căbăuș sunt străzile desfundate de noroaie. Iarna este la câteva luni distanță, iar câteva sute de persoane care locuiesc în zonă se tem că vor fi obligați să mai îndure, cel puțin încă un an, calvarul unor străzi desfundate de noroaie.
La rândul lor, instructorii de zbor de la aeroclub susțin că lucrările la pista de biciclete au fost făcute de mântuială, fără a se construi o rigolă sau un șant care să capteze apa de ploaie, care, mai apoi să fie deversată în sistemul de canalizare.
Unul dintre instructorii de la Aeroclubul României, a scris pe contul său de facebook, unde a postat și un film, cam care ar fi neregulile depistate de inspectorii ISC. ”Eu însă pot să vă dau niște răspunsuri ”neprofesioniste”, dacă m-ați întrebat: Drumul e tasat cu mijloace speciale și nu mai absoarbe în mod natural ca cel vechi. Bordurile pistei de biciclete împiedică trecerea apei și o canalizează pur și simplu până la gurile de canal dînd astfel naștere la ”șuvoaie”. Pe locul vechii poste de bicicletă a existat un mic șanț, drumul s-a extins pe o porțiune chiar peste – dacă o să vă uitați în fața hangarului nostru el încă există după care e înghițit de construcție. Chiar și localnicii au exclus săparea altuia, unul din motive – își rup vacile picioarele. Apa care ajunge în drum este și din refularea canalizaării suprasolicitate de tot mai multe construcții. În acest fel, într-o zi absolut fără precipitații, pe aerodrom ajunge ape menajere, fecale etc.”, a scris instructorul pe contul de facebook Va Sile.
Asa e cand angajezi la primarie in slujba locuitorilor nepriceputeni, “profesionisti’ de 2 bani, doar pentru ca au pile in primarie ori in aparatul administrativ, Avand in vedere ca acolo este canalizare, de ce nu au fost trecute in proiect niste rigole pentru colectarea apelor pluviale? Raspunsul e mai sus: “profesionistii” din primarie lucreaza cu capu’… Sa bifeze 8 ore/zi in birou si sa vina salariul.
Stimate domnule primar: lasati lucrarile in zona aerodromului pana rezolvati problemele acolo si treceti mai departe pe Triaj spre Apahida cu asfaltul.
Timpul tace si trece stimate domn!
LikeLike