Evadare cu chei potrivite din arestul IPJ Cluj. Deținutul care a evadat este un spărgător periculos

În această după amiază, a avut loc o evadare din arestul Poliției Cluj. Polițiștii care se ocupă de anchetă susțin că evadarea este una spectaculoasă, mai ales că deținutul a reușit să evadeze folosindu-se de chei potrivite.

foto PERSOANA EVADATA

Din primele informații rezultă cu deținutul Czika Laszlo, de 43 de ani, din Covasna, a reușit să fugă fără să fie văzut de nimeni, în timp ce se afla într-una din boxele folosite ca zone unde arestații pot petrece câteva ore în aer liber. Aceste boxe sunt din beton iar pe deasupra au gratii. La ușa acestei boxe este un agent de polițist care îi păzește pe deținuți.

Sâmbătă după amiaza, acest polițist nu a fost la locul lui, iar de acest lucru a profitat la maxim Czika Laszlo, care folosind chei potrivite a deschis ușa ”plimbătorului” și a ieșit în curtea interioare a Poliției Cluj, unde culmea nu mai era niciun alt polițist. Apoi, a mers spre o zonă nesupravegheată și a sărit gardul pe strada Decebal, după care s-a făcut nevăzut.

În prezent, la sediul IPJ Cluj are loc o anchetă penală, condusă de un procuror. Toți polițiștii de la arest, care au lucrat în tura cu pricina, trebuie să dea declarații complete.

În plus, la toate ieșirile din municipiul Cluj Napoca dar și în principalele orașe din județul Cluj există filtre de circulație.

Czika Laszlo a fost arestat pentru spargeri de locuințe, fiind specializat în spargeri la comandă folosindu-se de chei potrivite. Polițiștii susțin că Czika era atât de versat încât era capabil să facă o cheie potrivit și dintr-o agrafaă de păr.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s