Locuitorii din Căbăuș vor mai trăi mult și bine cu străzile neasfaltate. Lucrările de asfaltare și de construcție a pistei de biciclete au fost oprite de Inspectoratul de Stat în Construcții. Primăria este acuzată că a construit pe un teren care nu este al ei

Unul dintre locuitorii din zona Căbăuș – Sânnicoară a postat pe facebook un mesaj prin care le cere celor care locuiesc în zona cu pricina să se adune, sâmbătă, 13 august, la ora 10, în zona ”Planoarelor”, pentru a discuta vizavi de faptul că întreg proiectul de modernizare a zonei a fost blocat de Inspectoratul de Stat în Construcții.

cabaus1

”Dragi sânnicoreni, oficial lucrările de asfaltare în zona Căbăuș, strada Traian Dârjan, Planoarelor și Triaj au fost suspendate. Cauza: reclamațiile repetate făcute de cei de la Aeroclubul din zona, în special de la domnul cu hangarul nou ce nu poate trece cu avionașul sau peste pista de biciclete. Ei mai reclamă că apa de pe deal se stânge pe pista lor din cauza pistei de biciclete dar zona lor fiind foarte joasă apa se strângea acolo de 100 de ani! E un om cu relații politice la București și așa a reușit sa blocheze tot. Haideți să nu ne lăsăm din nou călcați în picioare de toți politrucii și parveniții”, a scris Florin Avram pe facebook.

Potrivit site-ului știridecluj.ro, care a stat de vorbă cu primarul comunei Apahida, Grigore Fati, situația se confirmă. Există depusă la Inspectoratul de Stat în Construcții o sesizare din care rezultă că noi, prin lucrările pe care le facem, dirijăm apele pe terenul lor, trecând peste faptul că tot timpul acolo s-a scurs apa. Inspectoratul de stat ne-a oprit lucrările la pista de biciclete. Între timp ei au mai sesizat și faptul că nu toată lățimea drumului este în proprietatea noastră. Sunt nilte probleme. Noi avem o lățime de 3 – 4 metri în proprietate, dar ne-ar trebui mai mult pentru a face rigolele și tot ce trebuie. Problema este că acest teren suplimentar se află în administrarea Aeroclubului ”Traian Dârjan”, a declarat primarul Fati.

Dincolo de acest fapt, la ultima ședință a Consiliului Local Apahida, din data de 11 august 2016, s-a aprobat alocarea unei sume de 1.2 milioane de lei, pentru finalizării lucrărilor la pista de biciclete. Întrebarea care se pune este de ce anume a trebuit alocată o sumă atât de importantă din moment ce lucrările sunt blocate.

 

 

One thought on “Locuitorii din Căbăuș vor mai trăi mult și bine cu străzile neasfaltate. Lucrările de asfaltare și de construcție a pistei de biciclete au fost oprite de Inspectoratul de Stat în Construcții. Primăria este acuzată că a construit pe un teren care nu este al ei

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s