Antrenorul de la ACS For You Apahida, Emil Cătană, îl atacă dur pe primarul Fati, pentru că amână finanțarea cluburilor sportive. ”Să ții părinții și copiii în șah, cât vrei tu, că tu ești primarul, este bătaie de joc

Finanțarea activității cluburilor sportive din Apahida, de către Primăria Apahida, întârzie nepermis. Cei care conduc cluburile sportive susțin că, sportivii trebuie să își plătească integral cantonamentele sau participarea la diferite campionate naționale. Oficialii cluburilor din Apahida îl acuză pe primarul Grigore Fati de dezinteres.
10534673_10206992088353796_1313177404746737893_n
Președintele clubului ACS  FOR YOU-APAHIDA, Emil Cătană susține că din luna martie, de când s-a aprobat bugetul pentru finanțările nerambursabile, unde intră și activitățile sportive, Primăria Apahida nu a dat niciun leu pentru activitatea sportivă din comună.

Cătană a mai declarat că în luna aprilie 2016, s-a stabilit că perioada pentru depunerea documentelor în vederea obținerii finanțării este de 30 de zile. ”Au depus cereri de finanțare, șase cluburi. Comisia de Sport, Cultură și Culte, a aprobat punctajul și a votat cu două voturi pentru și unul împotrivă, al unui consilier PSD. Apoi, a urmat o pauză de două luni, timp în care a fost campania electorală, nuntă, etc,  și apoi, din nou, nimic. Cu greu, au fost semnate contractele de finanțare, în luna iulie 2016, dar, culmea, în aceste contracte nu scrie când trebuie să plătească avansul. Să ții părinții și copiii în șah, cât vrei tu, că tu ești primarul, este bătaie de joc”, a declarat Emil Cătană.

Sportivii de la ACS  FOR YOU-APAHIDA au fost prezenți la campionatul național pentru juniori de la Mangalia. Pentru a putea ajunge acolo, finanțarea a fost făcută de părinți și de club. ”Costul total al deplasării a fost 900 de lei pentru fiecare sportiv. Din această sumă, 600 de lei a fost achitată de părinții copiilor legitimați și 300 de lei, de către club. Diferența a fost plătită din banii clubului, bani proveniți din cotizațiile lunare. Cu banii pe care îi primim de la Primăria Apahida, care nu se știe când vor veni, cumpărăm echipamente pentru sportivi și mingi noi, în fiecare an, iar cu diferența participăm la diferite competiții sportive”, a mai spus Cătană, care a mai adăugat că primarul Grigore Fati, nu vrea să dea drumul la bani, deoarece este un om orgolios. ”Nici la competițiile sportive nu vrea să participe. Banii de la Primăria Apahida, acoperă doar 80 la sută din acest proiect sportiv, nicidecum salariul meu sau banii prin care funcționează clubul”, a conchis Cătană.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s