Liberalul Tudor Oros riscă să își piardă mandatul de consilier local. Și-a făcut flotant pe Cluj pentru un AMĂRÂT de loc de parcare

Nici nu a fost ales bine în Consiliul Local Apahida, pe listele PNL, că liberalul Tudor Oros este la un pas să își piardă mandatul de consilier local, imediat după validare.

IMG_9670

Tudor Oros are viză de flotant pe o adresă din municipiul Cluj Napoca, viză care a fost cerută de liberal și obținută, pentru a primi un loc de parcare administrat de Primăria Cluj Napoca. Liberalul Tudor Oros are un apartamentul în Cluj Napoca, iar pentru a beneficia și de loc de parcare, și-a mutat reședința, temporar, în oraș.

Surse politice din cadrul PNL Apahida care au participat la ședința Colegiului de Conducere Locală, susțin  că situația lui Tudor Oros s-a discutat la această ședință. ”De nervi, Oros și-a aruncat buletinul pe masă. I s-au roșit urechile de nervos ce era”, a spus un liberal care a participat la ședință.

Acest lucru, susțin juriștii, contravine Legii Administrației Publice Locale care, la articolul 60, alineatul 1, litera c, se arată că un consilier local își pierde mandatul dacă își mută domiciliul în altă parte decât localitatea unde a fost ales ca și consilier local.

Anumite opinii juridice și chiar unele prevederi din Codul Civil, susțin că prin mutarea reședinței, cel în cauză, își mută de fapt și domiciliul. Articolul 89 din Codul Civil, indică faptul că schimbarea domiciliului ”nu operează decât atunci când cel care ocupă sau se mută într-un anumit loc a făcut-o cu intenţia de a avea acolo locuinţa principală”. Juriștii consultați de Ziar de Apahida susțin că prin simpla cerere adresată Primăriei Cluj Napoca, pentru obținerea locului de parcare, liberalul din Apahida ar intenționa să își schimbe locuința principală.

Contactat de Ziar de Apahida, Tudor Oros a recunoscut că are viză de flotant pe municipiul Cluj Napoca, și că această viză de flotant nu dovedește că și-a mutat domiciliul ci doar că și-a stabilit reședința în altă localitate. Domiciliu e domiciliu, iar reședința e o locuință provizorie. De asemenea am dreptul la un loc de parcare în baza reședinței”, a declarat liberalul Tudor Oros.

Pe de altă parte, alți juriști susțin că domiciliul unei persoane este locul unde are locuința principală și unde își exercită toate drepturile sociale.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s