Inspectorul șef școlar se implică în scandalul hârtiei igienice. ”Părinții nu trebuie să aducă nimic de acasă”

Articolul legat de apelul educatorilor de la grădinița din Apahida, prin care le cereau părinților să aducă de acasă hârtie igienică și role de șervețele a stârnit un mare interes din partea cititorilor Ziardeapahida.ro.

13267781_561644997340897_3603241838386300669_n

Unii dintre apahideni consideră că este absolut normal să aducă de acasă obiecte de igienă personală pentru copiii lor, în timp ce alții susțin că așa ceva este anormal, și intră în contradicție flagrantă cu Legea Educației Naționale.

Ziardeapahida.ro a stat de vorbă cu specialiștii de la Inspectoratul Școlar Cluj, pentru a vedea cine și din ce buget se asigură finanțare pentru aceste cheltuieli legate de cumpărarea obiectelor didactice sau cele de igienă.

Potrivit Legii Educației Naționale, la articolul 104, aliniatul 2, litera d, se prevede că toate cheltuielile materiale și pentru servicii, se asigură  din bugetul de stat, din sumele defalcate din taxa pe valoare adăugată și alte venituri ale bugetului de stat și prin bugetele locale.

La Apahida, cheltuielile materiale ale unităților de învățământ școlare și preșcolare se asigură din bugetul local și sunt de aproximativ 200.000 de lei pe an. Sursele ziardeapahida.ro susțin că plata acestor cheltuieli se face trimestrial și este total insuficientă pentru asigurarea necesarului de materiale, inclusiv de hârtie igienică.

Astfel, ordonatorul de credite, primarul și Primăria Apahida, nu au prevăzut sume suficiente de bani pentru acest capitol de finanțare a școlilor.

Inspectorul general școlar din cadrul ISJ Cluj, Valentin Cuibus a precizat că aceste consumabile trebuiesc asigurate din fonduri puse la dispoziție de către primăriile locale. ”Probabil această grădiniță a epuizat fondurile pe trimestrul al doilea și municipalitatea nu mai are de unde să asigure finanțare. Acolo este o probleme de comunicare, pentru că această situație putea fi evitată. Nu trebuia să fie postat acel afiș. Voi vedea săptămâna viitoare care este situația”, a declarat Cuibus, citat de Știridecluj.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s