Noua grădiniță din Apahida a primit finanțare de la Uniunea Europeană! ”După ce voi fi ales primar, vom subvenționa cu 50 la sută costul pentru masa copiilor”

Grădinița care se va construi în zona Băncii Transilvania, din centru localității Apahida, a primit finanțare din partea Uniunea Europene. Proiectul privind finanțarea acestui obiectiv cu șase săli de curs, a primit undă verde din partea autorităților de implementare a investițiilor cu bani de la Uniunea Europeană.

Din primele informații, suma pe care UE o va aloca pentru construirea acestui obiectiv este de 4.61 de milioane de lei, un pic peste un milion de euro.

Viceprimarul comunei Apahida, candidatul PNL pentru funcția de primar, Călin Păcurar a declarat că această grădiniță va fi construită la standarde europene și că va avea și o bucătărie și un spălător propriu. ”La cererea consilierilor locali PNL, proiectul a fost modificat în bine. Actualul primar a vrut să construiască o grădiniță după cum vroia el, fără bucătărie și fără un spălător. Noua grădiniță va avea săli moderne pentru preșcolari cu dotări socio-educative ultramoderne”, a spus candidatul PNL, Călin Păcurar.

Noua grădiniță se va construi pe un teren care aparține Primăriei Apahida, în spatele clădirii unde, în prezent, funcționează oficiul bancar al Băncii Transilvania.

Călin Păcurar a declarat că se va ocupa personal de această investiție, iar după ce grădinița va fi inaugurată, prețul plătit de un părinte pentru a-și înscris copilul la cursurile cu program prelungit va scade de la nouă lei în prezent, la șapte lei sau chiar mai puțin. ”După ce voi fi ales primar al comunei Apahida, voi supune dezbaterii Consiliului Local un proiect al meu care se referă la acordarea unei subvenții pentru părinții care au un venit mai mic de 1.500 de lei, astfel încât prețul plătit de aceștia pentru un copil, înscris la grădiniță să fie de patru lei, diferența de sumă fiind subvenționată de Primăria Apahida. Așa putem și noi să îi ajutăm pe apahideni, mai direct și mai mult”, a mai declarat Călin Păcurar.

Informația privind aprobarea finanțării pentru acest obiectiv important pentru comună a fost confirmată oficial și de pagina oficială de facebook a Primăriei Apahida.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s