Afacerile imobiliare ale șefului de POST din Apahida. Terenul care a fost cumpărat de la primărie a fost revândut

De ce a fost de acord șeful de post din Apahida, agentul Radu Nemeș să primească un teren la Legea 15, destinată tinerilor care vor să își construiască o casă, dacă a știut că vrea să îl vândă, nimeni nu poate știi. Cert este faptul, că alte familii de tineri din Apahida, care își doresc să primească un teren, pentru a-și putea construi o casă, nu pot face asta din cauza unor interese și înțelegeri neștiute.

În luna septembrie 2015, ziardeapahida.ro a scris despre faptul că șeful de post din Apahida, agentul Radu Nemeș a cerut Consiliului Local Apahida, aprobarea pentru vânzarea terenului de 500 de mp, situat pe strada Traian Vuia din Sânnicoară.

Pe terenul de 500 de metri pătrați, Nemeș a construit o casă cu pereți din rumeguș presat, a montat o ușă și un geam mic. În 2012, agentul Nemeș a primit 300 de metri la Legea 15, suprafața fiind suplimentată cu încă 200 de metri. La ședința din 17 septembrie 2015, agentul Nemeș a solicitat ca terenul să îi fie vândut, cel mai probabil pentru revânzare, din moment ce polițistul mai deține o casă de 203 mp, în Sânnicoară.

 

Pentru a-i putea vinde terenul lui Radu Nemeș, Primăria Apahida a dispus efectuarea unei expertize care a fost întocmită de evaluatorul financiar Szasz Levente.Între timp, expertul Szas Levente a demisionat de la Camera Agricolă a Primăriei Apahida, cel mai probabil pentru ca postul său să fie scos la concurs, concurs la care cel mai probabil urmează să participe și soția șefului de post, angajată temporar la acest serviciu.

Revenind, Consiliul Local a aprobat în data de 17 septembrie 2016, vânzarea terenului către agentul Radu Nemeș, la prețul de 3.120 euro, adică 6,24 euro/mp.

Ziardeapahida.ro a aflat că șeful de post s-a intabulat ca proprietar al terenului pe data de 10 noiembrie 2015. În acte, garajul a fost înscris ca, atenție, casă de locuit familială, cu regim de înălțime parter, pe fundație continua din beton.

Ulterior,la data de 1 aprilie 2016, agentul Radu Nemeș a vândut terenul unui anume Cristian Florean din Sânnicoară, pentru suma de 4.500 de euro.

În prezent, ziardeapahida.ro a descoperit faptul că același teren este este scos la vânzare de către Cristian Florean, pe OLX, cu suma de 20.500 de euro. În prima fază, prețul cerut de Florean a fost de 25.000 de euro, dar din cauza faptului că nu a existat comparator, a redus prețul la 20.500 de euro. În anunțul cu pricina, Florean susține că a construit  casă mica ”care foarte ușor se poate transforma în garajul care l-am gândit să facă parte din demisolul construcției ulterioare (căsuța are fundație și pereți solide , cu hidroizolație ca la carte-se poate dovedi cu poze din timpul construcției„.

Pe site-ul OLX.ro, cel care deține acum terenul a prezentat și un plan de casă.

Dacă, Florean susține că a construit casa, întrebarea care se pune este de ce aceasta, care este cel mult un garaj, a fost intabulată de șeful de post, Radu Nemeș, în data de 10 noiembrie 2015?

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s