Preotul Iacob Diț se simte mai bine și va face investigații medicale

UPDATE

Medicii de la Clinica de Neurologie din Cluj Napoca i-au permis preotului Iacob Diț, de la Biserica Ortodoxă din Apahida să meargă acasă, cu recomandarea ca în cursul săptămânii viitoare să facă o serie de analize medicale complexe.

Medicii susțin că părintele ar fi suferit convulsii datorate unei stări hipoglicemice. Cel mai probabil, această stare de hipoglicemie s-a datorat postului îndelungat pe care părintele Diț l-a ținut cu mare sfințenie.

 

Unul dintre cei mai îndrăgiţi preoţi din Apahida, Ioan Iacob Diţ a fost transportat de urgenţă la Unitatea de Primire a Urgenţelor Cluj.

12994388_1101036003297406_7499061951188403523_n

Din primele informaţii, comunicate de medici, rezultă faptul că preotul Diţ se afla pe balconul apartamentului său, moment în care şi-a pierdut echilibrul, şi, se pare şi cunoştinţa. Soţia preotului a chemat de urgenţă ambulanţa, la numărul 112. Medicii au decis să îl transporte pe preotul Diţ la Unitatea de Primire a Urgenţelor.

După un prim consult medical complex, medicii de la UPU au decis să îl transfere pe părintele Diţ, la Clinica de Neurologie, deoarece acesta avea convulsii. Medicii au refuzat să ofere alte amănunte.

Convulsiile sunt disfunctii manifestate brusc care determina pierderea cunostintei, contractii, tremuraturi sau alte tulburari cerebrale temporare. De regula, convulsiile sunt cauzate de descarcari electrice anormale sau de scaderea fluxului sanguin la nivelul creierului, influentand functionarea optima a organismului.

Convulsiile pot fi cauzate si de unele probleme medicale, cum ar fi:hipoglicemia (zahar scazut in sange), infectie, traumatism cranian, intoxicatiiaccidentale sau supradoza de droguri, tumori cerebrale sau alte probleme de sanatate care afecteaza creierul. Alte cauze pot fi: privarea creierul de oxigen sau diminuarea fluxul de oxigen catre creier; acestea pot avea drept rezultat un atac de apoplexie.

Ziardeapahida.ro îi doreşte părintelui Diţ multă sănătate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s