Firma de salubritate Strict Prest a renunțat la orgoliu și a ridicat gunoiul menajer. Acțiunea a fost supervizată de viceprimrul Călin Păcurar

Societatea comercială Strict Prest SRL, care ridică gunoiul menajer din comuna Apahida, a lăsat orgoliul la o parte și a ridicat gunoiul de la blocurile L 4 și L 11 de pe strada Republicii, unde în ultima perioadă, ”munții” de gunoaie au început să apară din nou.

După criza gunoaielor din lunile ianuarie și februarie 2016, doar cele două blocuri nu au încjeiat contracte de salubritate cu firma Strict Prest SRL. Patronul acestei firme, Mircea Vereș nu a vrut să spună public ce anume l-a determinat să renunțe la stilul de ”ultimatum” folosit în ultimele săptămână, când fie a notificat Primăria Apahida cu privire la intenția de reziliere a contractului, fie a cerut majorarea prețului de la șapte lei, la opt lei plus TVA/persoană.

Viceprimarul Călin Păcurar a supervizat acțiunea de curățenie la cele două puncte de adunare a gunoiului menajer dar și de curățare a străzii Republicii. ”Eu am fost căutat de domnul Vereș care și-a arătat disponibilitatea de rezolvare a crizei gunoaielor. Este foarte bine că a început să gândească pozitiv, pentru viitor și pentru binele apahidenilor. Nu prin faptul că se pune tot timpul pe un raport de forță, se vor și rezolvă problemele. Firma a adus containerul și a ridicat gunoiul gratuit după care l-a transportat la rampa de gunoi de la Pata Rât. În plus, s-a curățat și strada Republicii”, a spus viceprimarul Călin Păcurar.

Edilul a mai declarat că locatarii celor două blocuri trebuie să înțeleagă că trebuie să încheie contracte cu firme de salubritate. ”Dacă nu încheie aceste contracte de salubritate, atunci vor plăti dubli. Dacă în prezent, după votul consilierilor PNL din 24 martie, pentru un apartament se va achita 15 lei/lună, pentru un apartament care nu are încheiat un contract de salubritate, taxa va fi de 30 de lei/lună și va fi achitată la Primăria Apahida”, a spus viceprimarul Păcurar.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s