Partidele de buzunar din Apahida și luptele lor interne. Delia Sucală nu mai vrea să candideze iar Ovidiu Buiga este săpat la greu. Ionel Fărcaș a reușit să adune doar 11 persoane la o întâlnire electorală

Până în data de cinci aprilie 2016, partidele recunoscute de Autoritatea Electorală Permanentă trebuie să nominalizeze candidații pentru funcțiile de primar și cei de consilieri locali.


La Apahida, în afară de partidele tradiționale, PNL, în creștere puternică în sondajele de opinie, cu al său candidat Călin Păcurar, și PSD, micile partide se zbat la propriu să își găsească candidați serioși și care să aibă dorința de a se prezenta în fața alegătorilor cu proiecte serioase și credibile.

Caracteristica comună ale acestor partide mici este nesiguranța candidaților pentru funcțiile de primar dar și jocurile de culise ale unor persoane care doresc cu toată puterea să impună alți candidați.

Partidul Social Românesc, condus de Mircea Geoană, fost ministru de externe și președinte al Senatului României, nu mai este sigur pe candidatul pentru funcția de primar al comunei Apahida, Delia Sucală. Aceasta este consilier local din partea PSD și acum câteva săptămâni a anunțat că va fi candidatul acestui partid. În prezent, din două surse ziardeapahida.ro a aflat că Delia Sucală vrea să se retragă din  motive personale și să nu candideze pentru funcția de primar. Aceasta a afirmat în unele cercuri că nu vrea să își afecteze familia ”cu tot felul de zvonuri și bârfe” care ar fi spuse pe seama ei, în timpul campaniei electorale.

În locul Deliei Sucală, PSRO o va anunța ca și candidat pe Rodica Vila, farmacist, care locuiește în Sânnicoară.

Nici la ALDE, Alianța Liberalilor și Democraților, condus de Călin Popescu Tăriceanu și fostul ministru al Agriculturii, Daniel Constantin, lucrurile nu au fost lămurite pe deplin. Candidatul pentru Apahida, Ovidiu Buiga nu este sigur pe nominalizare din cauza unor ”jocuri de culise” făcute de afacerist din Sânnicoară, patronul unei carmangerii. Potrivit unor surse politice, fostul ministru al Agriculturii, Daniel Constantin a fost contactat de patronul carmangeriei, care i-a sugerat să îl schimbe pe Buiga din postura de candidat dar și să refacă lista consilierilor locali, cu alte nume agreate de acesta.

De toate aceste jocuri nu ar fi străin candidatul PSD. De altfel, candidatul PSD a purtat o serie de discuții legate de numele persoanei care să candideze din partea ALDE. Una dintre aceste discuții a avut loc la restaurantul Motelului Victoria cu fostul viceprimar liberal al comunei Apahida, Radu Păcurar. Acesta a refuzat categoric propunerea. De altfel, candidatul PSD face un joc simplu, care trebuie privită într-o cheie și mai simplă: nu vrea candidați puternici pe zona partidelor de stânga, care i-ar putea ”fura” din voturile și așa, din ce în ce mai puține.

Al treilea partid unde lucrurile nu s-au cristalizat este PMP-ul lui Traian Băsescu. Pentru Primăria Apahida, de la PMP candidează Ionel Fărcaș, fiul fostului primar al comunei, Ionel Fărcaș. Problema lui Fărcaș este că nu are notorietate. Drept exemplu, la întâlnirea organizată cu electoratul, sâmbătă, după amiaza, la Terasa Rustic, din Apahida, s-au prezentat doar 11 persoane. Acest lucru denotă că locuitorii din Apahida, fie nu sunt interesați de acest candidat, fie Ionel Fărcaș nu a reușit să treacă de bariera comunicării mesajului său public către alegători.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s