Proiectele de blocuri între case au fost respinse la vot. Investitorii pot să mai aștepte

Cele șase proiecte de consiliul local care au vizat construirea unor blocuri între case nu au trecut la vot. Consilierii locali au decis să respingă proiectele înaintate de primarul Fati care vizau construirea de blocuri între case.

Cele șase proiecte, vizau dezvoltarea unor proiecte imobiliare în diverse locuri ale localității Apahida. La ședința de Consiliu Local au participat și 20 de persoane din Apahida, proprietari ai unor locuințe care se află în vecinătatea acestor zone unde urmează a se construi aceste proiecte imobiliare.

Graba dezvoltatorilor imobiliar vizează imediata intrare în vigoare a noului Plan de Urbanism General al comunei Apahida, în care sunt delimitate strict zonele unde vor putea fi construite locuințe colective și unde nu. De asemenea, potrivit unor informații oficiale, în noul PUG nu se vor mai putea construi blocuri între case, iar asta îi doare cel mai mult pe investitorii imobiliari.

Primul proiect se referă la intenția societății comerciale ”Cosm Fan Carmangerie”, din Sânnicoară, de a construi un bloc cu o înălțime de până la patru etaje, adică 13.5 metri înălțime, cu 13 apartamente și 26 de locuri de parcare, în locul unde se află magazinul ”Cosm Fan”, de pe strada Libertății, din centrul localității Apahida.

Un alt proiect imobiliar care va avea 6 apartamente este situat pe strada Horea nr. 1, și va fi dezvoltat de către Horia și Sorana Ungurean. Clădirea va avea un regim de înălțime compus din demisol, parter, două etaje și mansardă.

Un alt proiect aflat în faza plângerii prealabile este Ansamblul ”Centrum”, care va avea 356 de apartamente și este construit de Rusu Simion și asociații. Acest proiect a fost respins la ședința din luna ianuarie. În prezent, la Primăria Apahida, a primit o notificare din partea casei de avocatură ”Miron și asociații”, în care se arată că acest proiect important, reprezintă o investiție de 15 milioane de euro. Cu toate acestea, acest proiect are unele probleme legate de legalitate și anume, mai mulți proprietari din zona respectivă susțin că nu și-au dat acordul pentru acest proiect imobiliar.

Un alt proiect imobiliar care se va rediscuta este cel propus de Maria Mărincean. Și acest proiect se află în faza plângerii prealabile ceea ce înseamnă că dacă acesta va fi respins din nou, Primăria Apahida și Consiliul Local Apahida vor putea fi dați în judecată. Maria Mărincean vrea să construiască două corpuri de clădire cu un regim de înălțime de două etaje plus mansardă, cu 28 de apartamente.

Al cincilea proiect, tot în faza plângerii prealabile este cel depus de firma Wigstein SRL, patronată din umbră de celebrul Călin Pâgleșan. Acesta vrea să construiască pe strada Pietroasa 42, un ansamblul imobiliar compus din trei blocuri, cu funcțiunea de locuințe colective. În total, firma Wigstein SRL vrea să construiască 48 de apartamente.

Și al șaselea proiect se referă tot la un proiect depus de firma Wigstein. Societatea vrea să construiască pe strada Someș, numărul 9, un bloc cu 20 de apartamente, cu regim de înălțime parter+două etaje + mansardă. Această firmă a depus o plângere prealabilă.

Vom reveni cu amănunte!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s