”Indicatorul morții” de la intersecția cu drumul spre Mociu a fost schimbat de CNADNR

Muncitorii de la Compania Națională de Drumuri Naționale și Autostrăzi din România au montat indicatorul rutier ”cedează trecerea”, de la intersecția DN 1C cu DN 16, spre Mociu, după standardele legale în materie de circulație rutieră din România.

 

Ziardeapahida.ro a relatat despre acest indicator mobil și despre pericolul care există în zona acestei intersecții. După doar 12 ore, CNADNR a luat măsuri și a montat un indicator care corespunde legii.

Oficialii CNADNR susțin că indicatorul inițial , care era turnat în beton și amplasat la o înălțime suficientă pentru a fi văzut de șoferi, a dispărut în momentul în care au fost efectuate mai multe lucrări la o rețea de apă potabilă care trece prin zona respectivă. ”Noi administrăm drumul, este adevărat, dar este treaba Primăriei Apahida să aducă drumul și infrastructura rutieră la nivelul existent la momentul demarării lucrărilor de aducțiune de apă. Ei au făcut lucrările și nu au mai făcut nimic să repare indicatorul rutier. În zonă a rămas doar un indicator improvizat”, spune oficialul CNADNR.

acc2

Luni dimineața, un conducător autor din Mureș a intrat în intersecție, venind dinspre Mociu, crezând că are prioritate și a intrat frontal în alt autoturism care circula regulamentar. În fața polițiștilor, șoferul a declarat că nu a văzut niciun indicator, fiind foarte probabil ca indicatorul ”cedează trecerea”, de tip mobil, să fie răsucit și să nu fi fost vizibil de participanții la trafic. Dacă se va ajunge la un proces, CNADNR va putea fi găsită vinovată pentru acest accident rutier, deoarece avea obligația legală de a administra corespunzător drumul public și infrastructura rutieră.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s