Grav accident de circulație la Apahida. Indicatorul rutier care poate omorî oameni este mutat de șoferi după cum vor ei

În această dimineață, un grav accident de circulație a avut loc în comuna Apahida, la intersecția dintre DN1C cu DN 16. Un autoturism Passat, înmatriculat în județul Mureș a intrat cu mare viteză în intersecție și a lovit în plin un alt mijloc de transport, care circula regulamentar de la Cluj Napoca spre Dej.

acc2

Șoferul mașinii de Mureș le-a spus polițiștilor că nu a văzut semnul de cedează trecerea și că a crezut că circulă pe drumul cu prioritate, drept pentru care a intrat în intersecția celor două drumuri naționale.

Deși circula pe drumul fără prioritate, șoferul Passat-ului are dreptate într-un anumit sens deoarece indicatorul rutier care avertizează conducătorii auto care circulă dinspre Mociu spre Cluj Napoca, că vor întâlni un drum cu prioritate, ei având cedează trecerea, este unul improvizat, mutat de șoferii de camioane, care au transformat mijlocul intersecției în parcare publică, după bunul lor plac. Din fotografii se poate vedea un indicator rutier mobil, deși legea impune ca acesta să fie turnat în beton și amplasat într-un loc vizibil și la o suficient de mare înălțime.

Interesant ar fi de aflat dacă polițiștii locali de la Primăria Apahida sau polițiștii de la Postul de Poliție al Comunei Apahida au aplicat vreo amendă celor care parchează mașinile în mijlocul acelei intersecții importante pentru sistemul rutier din nordul Transilvaniei.

”Este categoric interzis să se parcheze mașinile. Oprirea și staționarea este interzisă. Parcarea se face doar în locurile special amenajate și anunțate cu indicatorul rutier P”, spune unul dintre șefii Poliției Rutiere Cluj.

Primarul comunei Apahida, Grigore Fati a scris pe facebook că în zonă urmează să fie construit un sens giratoriu care va ușura accesul spre supermarketul care se va construi în zona respectivă. Până atunci domnule primar, puneți-vă polițiștii locali la treabă.

Foto: apahida.ro și comunaapahida/facebook

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s