Chestiunea blocurilor între case va fi discutată din nou în Consiliu Local Apahida. De teama unor procese, primarul Fati a propus din nou construcția de blocuri între case

Primarul comunei Apahida, PSD-istul Grigore Fati nu se lasă și propune din nou, construirea unor blocuri între case. La ședința Consiliului Local Apahida, pe ordinea de zi au fost introduse câteva proiecte de hotărâre care vizează construirea de blocuri între case.

Aceleași proiecte au mai fost discutate la ședința din luna ianuarie, și, deși atunci au fost respinse de consilierii locali, la ședința din data de 24 martie, aceleași proiecte sunt repuse pe ”tapet”, cu speranța că acestea vor fi adoptate de consilierii locali. Toate aceste proiecte poartă sintagma, ”proiect din inițiativa primarului”. Nu știm dacă primarul comunei Apahida, membru PSD și candidat al acestui partid pentru funcția de primar al comunei își dorește să se construiască blocuri între case sau doar a propus aceste proiecte de hotărâre de consiliu local, doar pentru că așa prevede legea Administrației Publice Locale, unde doar primarul și consilierii locali pot fi inițiatorii unor astfel de proiecte.

Pe de altă parte, mai mulți dezvoltatori imobiliari au depus la Primăria Apahida, plângeri prealabile, documente legale care premerg un proces în contencios administrativ prin care Primăria să fie obligată să emită autorizațiile de construire.

Primul proiect se referă la intenția societății comerciale ”Cosm Fan Carmanegerie”, din Sânnicoară, de a construi un bloc cu o înălțime de până la patru etaje, adică 13.5 metri înălțime, cu 13 apartamente și 26 de locuri de parcare, în locul unde se află magazinul ”Cosm Fan”, de pe strada Libertății, din centrul localității Apahida.

Un alt proiect imobiliar care va avea 6 apartamente este situat pe strada Horea nr. 1, și va fi dezvoltat de către Horia și Sorana Ungurean. Clădirea va avea un regim de înălțime compus din demisol, parter, două etaje și mansardă.

Un alt proiect aflat în faza plângerii prealabile este Ansamblul ”Centrum”, care va avea 356 de apartamente și este construit de Rusu Simion și asociații. Acest proiect a fost respins la ședința din luna ianuarie. În prezent, la Primăria Apahida, a primit o notificare din partea casei de avocatură ”Miron și asociații”, în care se arată că acest proiect important, reprezintă o investiție de 15 milioane de euro. Cu toate acestea, acest proiect are unele probleme legate de legalitate și anume, mai mulți proprietari din zona respectivă susțin că nu și-au dat acordul pentru acest proiect imobiliar.

Un alt proiect imobiliar care se va rediscuta este cel propus de Maria Mărincean. Și acest proiect se află în faza plângerii prealabile ceea ce înseamnă că dacă acesta va fi respins din nou, Primăria Apahida și Consiliul Local Apahida vor putea fi dați în judecată. Maria Mărincean vrea să construiască două corpuri de clădire cu un regim de înălțime de două etaje plus mansardă, cu 28 de apartamente.

Al cincilea proiect, tot în faza plângerii prealabile este cel depus de firma Wigstein SRL, patronată din umbră de celebrul Călin Pâgleșan. Acesta vrea să construiască pe strada Pietroasa 42, un ansamblul imobiliar compus din trei blocuri, cu funcțiunea de locuințe colective. În total, firma Wigstein SRL vrea să construiască 48 de apartamente.

Și al șaselea proiect se referă tot la un proiect depus de firma Wigstein. Societatea vrea să construiască pe strada Someș, numărul 9, un bloc cu 20 de apartamente, cu regim de înălțime parter+două etaje + mansardă. Această firmă a depus o plângere prealabilă.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s