Primarul Fati și-a făcut reclamă cu strada din Apahida care s-a rupt la nici două luni după ce a fost asfaltată. Chiar nimeni nu răspunde pentru lucrările de MÂNTUIALĂ?

Fostul viceprimar al comunei Apahida, liberalul Radu Păcurar spune că asfaltul de pe strada I.C. Brătianu s-a rupt din cauza unui proiect defectuos.

Radu Păcurar a declarat pentru ziardeapahida.ro că în perioada în care a fost viceprimar a atras de mai multe ori atenția, în mod public, despre lucrările de asfaltare a străzii I.C. Brătianu pentru care Primăria Apahida a cheltuit o sumă mare de bani.
12788062_222810201401036_1297672212_n.jpg
”De la o lățime de aproximativ 5.5 metri a căii de rulare se scade brusc și fără logică la patru metri. Drumul a fost supraînălțat foarte mult, cu cel puțin 30 de centimetri. În multe locuri nu s-au respectat dimensiunile stratului de fundare. Reprezentanții Primăriei Apahida nu au fost chemați la fața locului la fazele mai importante ale proiectului. Stratul de balastru nu există, deși în proiect figurează. Șanțurile de scurgere a apelor pluviale nu funcționează. Trebuia excavat pământul de pe stradă iar în locul lui așezat un strat de balastru care ar fi trebuit compactat iar peste trebuia pus un strat de balastru stabilizat iar mai apoi asfaltul. Într-un cuvânt s-a lucrat după un proiect defectuos”, a spus Radu Păcurar.
bratianu
Primarul comunei Apahida, colonelul în rezervă Grigore Fati a fost de mai multe ori în inspecție de front la șantierul de pe strada I.C.Brătianu și, culmea, niciodată nu a observat nimic suspect. Nici că strada a fost supraînălțată în unele locuri chiar cu o jumătate de metru iar din această cauză oamenii nu mai pot intra în propriile curți și nici că balastrul stabilizat a fost așternut în unele locuri direct pe pământ.

Peste toate acestea, locuitorii ar putea rămâne curând fără asfaltul proaspăt așternut deoarece domeniul public pe unde trece strada este întăbulat în favoarea CFR Infrastructură iar pe sub stradă se află toate cablurile importante pentru calea ferată.

Modernizarea străzii I.C. Brătianu face parte dintr-un proiect mai amplu, decontat din bugetul local al comunei Apahida, care este în valoare totală de 2.3 milioane lei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s