Lucrări de mântuială pe strada I.C. Brătianu din Apahida. Strada a costat peste două miloane de lei. Oare cât s-a furat?

Nici nu a fost finalizate lucrările de asfaltare că strada I.C. Brătianu din Apahida s-a rupt la propriu. O bucată din drum a cedat sub greutatea mașinilor care trec prin zonă, deși acest lucru nu avea voie să se întâmple.

Fundația slabă a permis ca o bucată de aproximativ un metru pătrat să se rupă la propriu din corpul drumului. Localnicii sunt supărați și îi cer primarului Grigore Fati să meargă la fața locului și să constate ce lucrări de mântuială au făcut muncitorii firmei care s-a ocupat de asfaltare.

bratianu

Ziardeapahida.ro a scris mai multe articole prin care a atras atenția primarului comunei Apahida ân legătură cu proiectul prost executat și cu faptul că strada a fost înălțată foarte mult. În plus, fostul viceprimar al comunei, Radu Păcurar a atras atenția de mai multe ori că straturile de fundație nu au grosimea din proiect.

Proiectul pentru acest drum a fost realizat de firma Marbo Construct Consult SRL, care are ca acționar pe Maria Szilagyi. Societatea este conectată la bugetul Primăriei Apahida, de unde a primit în ultimii ani mai multe contracte de proiectare drumuri.

Sursele ziardeapahida.ro susțin că societatea a primit acest contract de proiectare prin încredințare directă și nu în urma unei licitații sau a unei selecții de ofertă, așa cum ar fi fost normal.

Dirigintele acestui șantier este Ioan Crișan, nimeni altul decât director general adjunct la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj. Crișan a primit activitatea de diriginte de șantier, funcție din care răspunde de calitatea lucrărilor, tot direct, de la Primăria Apahida, și a încasat pentru această activitate peste 200 de milioane de lei vechi.

Referitor la calitatea execuției, fostul viceprimar Radu Păcurar a atras atenția asupra faptului că stratul de balast stabilizat cu ciment, cel care este de fapt fundația drumului, are în multe locuri o grosime de zece centimetri sau mai mică, cu mult sub cota de 18 centimetri stabilită în proiect.

Modernizarea străzii I.C. Brătianu face parte dintr-un proiect mai amplu, decontat din bugetul local al comunei Apahida, care este în valoare totală de 2.3 milioane lei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s