CTP trimite pe ruta lui M41 autobuze care nu corespund tehnic

big_07df8bcedb2969e722ac2a8e764e393dMai mulți apahideni care au circulat în cursul dimineții cu autobuzul Renault, al Companiei de Transport Public Cluj, care circula pe ruta M41, au declarat că acesta a avut probleme tehnice încă de la plecarea de la capătul de linie, de la Câmpenești.

 

”Eu am circulat cu acest autobuz. Stăteam în partea din spate și la scurt timp după ce a plecat de la Câmpenești s-a auzit o bătaie continuă în partea din spate. Se auzea o bătaie constantă. Când autobuzul a ajuns la Sânnicoară a sunat mai tare iar apoi s-a rupt axul care ținea roțile iar acesta nu au mai putut fi controlate de sistemul de direcție”, a spus un bărbat care a circulat cu acest autobuz.

Șoferul autobuzului le-a spus celor prezenți că nu are ce să facă și că trebuie să descurce singuri, ori să aștepte alt autobuz ori să meargă pe jos, până la autobuzul 8.

Pe de altă parte, surse din Compania de Transport susțin că autobuzele care circulă pe linia M41 sunt epuizate tehnic și că foarte rar acestea sunt supuse controlului tehnic, fiind, practic, adevărate bombe pe roți. ”De unde să fie atâtea autobuze? Pe linia M41 sunt alocate trei autobuze Renault articulate și unul de rezervă, dacă se întâmplă ceva în oraș. Cel de rezervă circulă pe rute din Cluj Napoca”, a spus un angajat al CTP Cluj.

Marți dimineață, șeful de coloană a semnat pe fișa autobuzului că acesta corespunde tehnic, deși o simplă inspecție vizuală a osiei din spate ar fi putut depista la timp fisurile. Dar cum această inspecție tehnică nu s-a făcut sau s-a făcut superficial, angajații de la CTP au dat drumul la autobuzul cu pricina, să circule pe o rută supraaglomerată.

Un oficial de la CTP Cluj a declarat că șoferul va fi sancționat aspru pentru că nu a verificat starea roților, având această datorie. ”Autobuzul a fost oprit și au venit cei de la depanare care au rezolvat problema. Este o chestiune de securitate în mers. Șoferul avea datoria să verifice aceste roți, iar acum se va alege cu o sancțiune dură”.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s