Coincidențele negre în cazul exploziei apartamentului din Grigorescu. Gazele s-au scurs din aragazul uitat deschis

La două zile de la producerea exploziei în apartamentul situat la parterul unui bloc cu zece etaje,din cartierul Grigorescu, din Cluj Napoca, autoritățile au ajuns la primele concluzii.

12737008_1113723415319194_2001566071_o

Ca într-un film de groază, susțin oficialii clujeni, au existat mai multe cauze care au dus la explozia îngrozitoare care a avariat grav două apartamente și 24 de mașini. În plus, două tinere au fost rănite.

Sâmbătă seara, susțin oficialii clujeni, Emilia Boroș, în vârstă de 21 de ani s-a întors acasă. Locuia cu chirie în apartamentul în care a avut loc explozia. ”A scos din priză detectorul de gaze naturale cu care era dotat apartamentul și și-a pus la încărcat laptopul. Apoi a dat drumul la aragaz pentru a se încălzi. Încă nu am stabilit motivul pentru care tânăra studentă a dat drumul la aragaz”, a declarat un oficial al poliției clujene.

Ulterior, Emilia Boroș a adormit iar peste noapte flăcările de la aragaz s-au stins iar gazul natural a început să se împrăștie prin bucătăria apartamentului. ”Probabil a fost o întrerupere, de scurtă durată, în furnizarea de gaze naturale, fapt ce a dus la stingerea flăcării”.

În apartamentul cu pricina mai locuiau alte două studente. Acestea s-au întors acasă în cursul nopții dar nu au putut să intre deoarece prietena lor a lăsat cheia în ușă, pe dinăuntru. ”Nu am stabilit de ce colegele tinerei din apartament nu au sunat la ușă sau nu au sunat-o la telefon. Cert este că cele două au plecat să doarmă la alte prietene”, mai spune polițistul.

Dimineața, Emilia Boroș s-a trezit din somn și a vrut să meargă la bucătărie să își facă, cel mai probabil, o cafea. ”Când a acționat întrerupătorul electric de la becul de la bucătărie a avut loc explozia. În urma acesteia, Emilia Boroș a suferit arsuri pe 60 la sută din suprafața corpului. Ulterior a fost transportată de urgență, cu un elicopter, la Spitalul de Arși din București”.

Explozia a fost atât de puternică încât a deformat ușa masivă a liftului. O altă tânără, care locuia în apartamentul vecin a suferit și ea răni la un picior.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s