Viceprimarul comunei Apahida a rezolvat problema gunoaielor. Miercuri, primii MUNȚI de gunoi au dispărut

Când nu ești obișnuit cu gargara politică, rezolvi problema foarte repede. Acesta ar fi un proverb modern care se aplică în cazul viceprimarului comunei Apahida, Călin Păcurar.

Sătul de poveștile primarului comunei Apahida, Grigore Fati, care fie dorea să implementeze, din nou, impozitul pe salubritate, fie dorea să mărească taxa de gunoi la 8.8 lei/persoană/lună, noul viceprimar al comunei, Călin Păcurar a trecut la fapte.

În cursul zilei de luni a întocmit un referat de cost pentru transportul gunoaielor la groapa de gunoi și igienizarea punctelor de colectare. Potrivit unor surse din primăria Apahida, costul pentru cele două manopere a fost de 270 de lei/tonă de gunoi transportat la groapă, în total fiind transportate, în prima fază, aproximativ șase tone de gunoi. Deci, pentru aproximativ 1.600 de lei, primarul comunei Apahida a tot căutat soluții, vreme de șase săptămâni.

”Am trecut la curățenia primelor două puncte, unul situat lângă un parc de joacă pentru copii și al doilea în apropierea blocurilor de pe strada Libertății. În cursul zilei de miercuri mai curățăm încâ un punct sau două, în funcție de cum ne permite timpul. Îi asigur pe apahideni ca în această săptămână vor fi curățate toate punctele de colectare a gunoiului menajer”, a spus Păcurar.

Viceprimarul comunei Apahida, Călin Păcurar le atrage atenția administratorilor de blocuri care încă nu au încheiate contracte pentru serviciile de salubritate cu firma Strict Prest SRL. ”Acum problema am rezolvat-o temporar. Dacă datoriile către firma de salubritate nu vor fi achitate, problema gunoaielor va apărea din nou. Le solicit administratorilor să ia măsuri și să încheie cu firma de salubritate contracte sau să achite restanțele. Nu vreau ca Apahida să mai se confrunte cu o asemenea criză, pe care , acum am rezolvat-o”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s