Cum vrea primarul Fati să rezolve CRIZA GUNOAIELOR … Să mărească prețul plătit de populație la aproape NOUĂ lei

Criza gunoaielor care amenință să transforme Apahida într-o imensă groapă de gunoi nu va fi rezolvată prea curând și asta pentru că cei care conduc Primăria Apahida nu au soluții.


În faza unui posibil dezastru epidemiologic, pentru că asta s-a întâmplă dacă afară se va încălzi foarte tare, primarul Fati a propus luni să se mărească prețul la gunoaie de la șapte lei/persoană la opt lei/persoană plus TVA.


La ședința de îndată a Consiliului Local Apahida, care ar fi trebuit să se desfășoare luni, 15 februarie a.c., pe ordinea de zi exista un singur proiect, și anume majorarea prețului la gunoaie, propus de Strict Prest SRL. Norocul apahidenilor l-a constituit faptul că aleșii PNL nu s-au prezentat la ședință, iar în lipsă de cvorum, proiectul nu a putut fi aprobat. În consecință, proiectul inițiat de primarul Fati nu a trecut. Primarul Fati a declarat pe contul săud e facebook că au existat mai multe proiecte pe ordinea de zi, și nu doar unul, dar a refuzat să se refere la problema mare a gunoaielor.
fati ceas
Cei de la firma Strict Prest SRL, firmă condusă de Mircea Vereș, finul de cununie al primarului Grigore Fati, a trimis o adresă la Primăria Apahida, în data de 28 ianuarie 2016, prin care solicitau majorarea prețului plătit de populație, pentru serviciile de salubritate. ”Suntem nevoiți să să procedăm la modificarea tarifului aferent serviciilor de salubrizare de la șapte lei/persoana (TVA inclus) la opt lei/pers. + TVA (văduve/persoane singure) și 17 lei + TVA/gospodărie, începând cu data de 1 februarie 2016„, se arată în adresa semnată de finul primarulu Fati, Mircea Vereș.

Acest lucru însemnă că dacă o astfel de hotărâre ar fi votată, prețul plătit de populația din Apahida nu ar fi de opt lei/persoană ci de 8.8 lei, deoarece prețul nu include TVA. Interesant este faptul că adresa Strict Prest este înregistrată la Primăria Apahida în data de 28 ianuarie 2016, iar aceasta a fost pusă în discuție în data de 15 februarie 2016, adică după aproape 20 de zile.

Și mai interesant este faptul că firma Strict Prest SRL și primarul Grigore Fati, par că au un scenariul comun menit să îi dispere pe apahideni.

Până la finalul anului trecut, o familie cu două sau mai multe persoane, achita suma de 12 lei, taxa de salubritate fiind achitată pe proprietate. De la 1 ianuarie 2016, firma Strict Prest încasează șapte lei de persoană, deci, de la o familie de două persoane colectează suma de 14 lei și de la una de trei persoane, suma de 21 de lei. Se pune întrebarea firească când era mai bine pentru cei de la Strict Prest, când încasau de la o gospodărie suma 12 lei, sau când încasează 14 lei sau 21 de lei? De ce atunci când firma încasa mai puțin nu existau astfel de probleme iar acum când societatea ar trebui, matematic, să colecteze mai mult a apărut dintr-o dată această criză a gunoaielor.

Pentru a intra în vigoare o astfel de majorare a prețului, Consiliul Local Apahida trebuie să își dea acordul. Deja, liberalii care dețin majoritatea au anunțat că nu vor vota pentru acest proiect. ”Criza gunoaielor trebuie rezolvată doar într-un cadru legal. Firma de salubritate trebuie să transporte gunoaiele de pe domeniul public și să facă contracte cu blocurile care nu au astfel de contracte de salubritate. Oamenii ar plăti dar mulți dintre ei nu știu unde să plătească și cât. De ce pot fi asociații care au plătit gunoiul la zi și altele care nu. De ce sunt unele blocuri care au pubelele de gunoi goale și altele cu mormane de gunoi care se revarsă pe domeniul public. Eu i-am solicitat primarului să îmi pună la dispoziție utilajele necesare și să transportăm noi gunoiul pe cheltuiala primăriei la groapa de gunoi. Mi s-a spus că utilajele primăriei nu sunt autorizate să facă astfel de transporturi. Sunt doar poveștile unui primar care nu vrea să rezolve problema”, a spus viceprimarul Călin Păcurar.

One thought on “Cum vrea primarul Fati să rezolve CRIZA GUNOAIELOR … Să mărească prețul plătit de populație la aproape NOUĂ lei

  1. E mult 21 lei pe luna de gospodarie, avand in vedere ca masina ridica o data pe saptamana. Nu se face nicio selectare a deseurilor in tomberoane diferite cu zile de ridicare diferita. La pretul asta fara nicio licitatie nu e ok.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s