SCANDALUL GUNOAIELOR! Noul viceprimar Călin Păcurar susține că în chestiunea gunoaielor există anumite INTERESE

Viceprimarul comunei Apahida, Călin Păcurar îi transmite un mesaj dur primarului comunei, Fati Grigore, de a înceta să mai facă presiuni în chestiunea gunoaielor menajere.

Călin Păcurar, proaspăt ales viceprimar al comunei Apahida, îi cere primarului Grigore Fati să spună public dacă are anumite interese în chestiunea gunoaielor și să lămurească în mod public relația de rudenie pe care o are cu șeful firmei de salubritate Strict Prest, Mircea Vereș. Din informațiile confirmate din mai multe surse, primarul Grigore Fati este nașul de cununie al patronului firmei de salubritate Strict Prest.


În chestiunea gunoaielor menajere, neridicate de câteva săptămâni, viceprimarul Călin Păcurar a spus că în cursul zilei de joi a identificat locurile unde vor fi construite puncte de colectare a gunoiului menajer pentru fiecare bloc în parte. ”În prezent, există un paradox și anume că la un punct de colectare a gunoaielor sunt arondate mai multe blocuri. Dacă unul dintre aceste blocuri are datorii, atunci firma nu mai ridică gunoiul și suferă și cetățenii care își plătesc la timp facturile de salubritate. Am întocmit și un referat cu materialele de construcții care sunt necesare pentru compartimentarea boxelor existente sau pentru construirea altelor noi. Acest referat va fi trimis spre semnare primarului. Dacă acesta este corect cu apahidenii îl va semna. Dacă are alte interese, atunci nu îl va semna și va lăsa problema să se acutizeze în continuare”.

Viceprimarul Păcurar a mai spus că multe dintre gunoaiele menajere de pe spațiul public provin de la magazine alimentare de pe strada Republicii. ”Acestea au contracte cu firma Strict Prest, condusă de Mircea Vereș, dar cu toate acestea societatea nu le ridică a mai spus viceprimarul Păcurar”.

O altă soluție pentru rezolvarea crizei gunoaielor menajere va fi una de ajutorare a familiilor care locuiesc în anumite blocuri familiare care nu s-au constituit în Asociații de Proprietari. ”De patru ani este acest primar în funcție și am aflat abia acum că unele blocuri nu sunt constituite în asociații de proprietari. Oare nu era treaba Primăriei să urmărească și să rezolve această problemă? Oare primarul Fati ce a făcut până în prezent? Dacă nu există o asociație de proprietari nu există contract cu firma de salubritate. Este simplu. În trecut, cum a ridicat firma Strict Prest gunoaiele de la aceste blocuri, dacă tot spun că nu au personalitate juridică?”, a mai spus viceprimarul Păcurar, care a mai adăugat că Primăria Apahida mai deține două apartamente pe strada Republicii care au acumulat datorii însemnare la salubritate.

Fostul viceprimar al comunei Apahida, liberalul Radu Păcurar susține că primarul organizează tot felul de întâlniri adhoc, între blocuri, discută cu cetățenii, dar nu rezolvă problema gunoaielor. ”Deja s-a ajuns la o problemă de sănătate publică, gunoaiele sunt depozitate pe domeniul public, așa că i-am cerut d-lui primar sa contacteze firma de salubritate și să le ridice cât mai urgent, contracost, din banii primăriei, pentru că primăria e răspunzătoare în mare măsură de situația creată. După ce s-ar evacua gunoaiele, s-ar putea aplica măsurile expuse de dl. viceprimar, măsuri pe care eu le susțin”, a precizat și Radu Păcurar.

One thought on “SCANDALUL GUNOAIELOR! Noul viceprimar Călin Păcurar susține că în chestiunea gunoaielor există anumite INTERESE

  1. Voi chiar nu v-ati prins? Treaba primariei nu e sa faca administratie locala. Treaba primariei e sa colecteze bani pentru un SRL. A, nu mai vreti? Nici o problema. Nasul si cu finul s-au inteles sa va dea o lectie. Inchideti robinetul de la priamarie si noi va inecam in gunoaie. Legea ne permite. Daca un locatar nu plateste, nu ridicam gunoiul de la tot blocul sau chiar toata strada si cand v-or manca sobolanii de vii, o sa veniti in coate si-n genunghi la Fati sa-i dati bani de buna voie numai sa va dezgropam din mormanele pestilentiale. Traiasca coruptia! Traiasca spaga! Sa traim noi bine, ca de voi ne doare-n posterior

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s