De ce minte Vlad Farcaș? După ce a umplut cu noroi drumurile din Sânnicoară acum spune că Primăria a solicitat asta

Fiul consilierului PNL Apahida, Vasile Fărcaș, care i-a adus pe locuitorii din Sânnicoară, la disperare, din cauza drumurilor pline de noroi, susține într-un drept la replică trimis redacției noastre, că el a respectat caietul de sarcini al licitației organizate de Primăria Apahida, pentru reabilitarea conductelor de apă potabilă.

2

Vlad Fărcaș este angajat la Compania de Apă Someș dar în paralel, în timpul serviciului, prestează pe cont propriu într-o afacere ținută departe de ochii opiniei publice. Vlad Fărcaș susține că după ce muncitorii pe care îi coordona printr-o firmă pe care o controlează indirect, Servatec SRL, au terminat de montat conductele de apă, a pus pământ pe străzi pentru că așa a cerut Primăria Apahida.

”Vreau să fac câteva precizări legate de articol. Ce s-a licitat și cerut în caietul de sacini, aia s-a executat, Primăria cerând pământ. Străzile pe care a lucrat firma Servatec, se pot verifica dacăs sunt sau nu conforme. Lucrările de excavație pentru alimentare cu apă s-au încheiat încă din toamna trecută”, a precizat Vlad Fărcaș.

Mai mult, Vlad Fărcaș ne-a trimis și o captură foto după un document despre care spune că este caietul de sarcini al licitației. ”Împrăștiere cu lopata, pământ rafinat, strat uniform 10-30 cm, grosime cu sfărâm. cu bulgări, teren și pământ coeziv”, se arată în documentul trimis de Vlad Fărcaș. Fiul consilierului local PNL nu a vrut să ne pună la dispoziție întregul document pentru a vedea dacă această frază se regăsește cu adevărat în caietul de sarcini emis de Primăria Apahida.

12646838_758423034302616_2412588787376801880_o

Despre cum a ajuns să lucreze în subantrepriză, pe un contract emis de Primăria Apahida și aprobat de Consiliul Local Apahida, din care face parte și consilierul local PNL, Vasile Fărcaș, Vlad Fărcaș a refuzat să răspundă. Surse din cadrul Primăriei Apahida susțin că investiția de la Sânnicoara, în valoare de 544.037 lei a fost cuprinsă în planul de investiții al Primăriei Apahida, votat de Consiliul Local Apahida, la începutul anului 2015. Aceleași surse susțin că Vasile Fărcaș nu s-a abținut de la vot, fapt ce îl plasează pe acesta în plin conflict de interese, pentru care Agenția Națională de Integritate ar trebui să se sesizeze. Cu alte cuvinte tatăl a votat și fiul a lucrat.

Contactat în legătură cu afirmația că Primăria Apahida a cerut să se pună pământ pe străzi, fapt până la urmă de necrezut, deoarece la prima ploaie mai serioasă drumurile s-ar umple cu noroi, primarul comunei Apahida, Grigore Fati a fost tranșant: ”Nu sunt adevărate (afirmațiile – n.n.), stratul de pământ la care face referire s-a pus în canalul în care s-a montat conducta de apă. Nu s-a văzut nicăieri să pui pământ afânat pe drum”, a spus primarul Fati.

În prezent, drumurile din Sânnicoară unde a lucrat Vlad Fărcaș sunt impracticabile din cauza noroiului care a ajuns să măsoare și 15 centimetri.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s